Nyheter

Siktede etter knivstikking av 16-åring anker kjennelse om varetekt

16-åringen som er siktet for drapsforsøk på en jevnaldrende gutt på Oslo S fredag, ble søndag varetektsfengslet i én uke. Han anker kjennelsen.

Den siktede 16-åringen nekter straffskyld etter knivstikkingen som skjedde på sjøsiden av Oslo S like før midnatt fredag.

Politiet ba retten om å varetektsfengsle 16-åringen i to uker da han søndag ettermiddag ble framstilt for Oslo tingrett. Det er det lengste som er lov når den siktede er under 18 år.

Tingretten mente imidlertid at det fikk holde med fengsling av den unge gutten i én uke.

– Uforholdsmessig

– Vi skal anke kjennelsen. Jeg mener det er uforholdsmessig, sier siktedes forsvarer, advokat Marijana Lozic til NTB søndag kveld.

Hun sier at hennes klient ikke erkjenner straffskyld.

– Han samtykket ikke til varetekt. Han erkjenner ikke straffskyld, men knytter seg til hendelsen, sier Lozic.

Rettsmøtet gikk for lukkede dører, med verge og barnevern til stede, opplyser Knut Lutro i Oslo politidistrikt til TV 2. Kjennelsen fra fengslingsmøtet er det forbud mot å gjengi offentlig.

Fortsatt kritisk skadet

Siktede ble avhørt lørdag. 16-åringen som er bosatt i Oslo, er godt kjent for politiet fra tidligere. Han er tidligere domfelt for blant annet vold og trusler, skriver VG.

Den fornærmede, en 16-åring fra Østfold, er fortsatt kritisk skadet. Det var flere involvert i hendelsen, og alle er mindreårige, ifølge politiet. Overvåkingskameraer skal ha fanget opp store deler av det som skjedde.

– Først skal det ha vært en slåsskamp med et balltre, og så dukket det opp en kniv, sa innsatsleder Brian Skotnes i Oslo politidistrikt fredag kveld.

Mer fra Dagsavisen