Nyheter

Kraftig brann i barnehage – Må bli til søndag morgen

En barnehage på Haugerud i Oslo sto i full fyr klokken halv åtte lørdag. Like før midnatt pågår slukkingen fortsatt.

Saken oppdateres.

– Vi har kontroll, men det brenner fortsatt. Bygningen vil trolig bli totalskadd, om ikke av brannen, så av vannskader, forteller vaktkommandør Tor Audunhus i Oslo brann- og redningsetat til NTB like før midnatt lørdag kveld.

Brannvesenet skal ikke fått melding om at noen personer skal befinne seg inne i barnehagen.

Til VG og NTB sier politiets innsatsleder at de jobber med en hypotese om at brannen var påsatt.

Audunhus sier til Avisa Oslo at han anslår at de må bli der til søndag morgen, og muligens utover dagen.

Det brenner kraftig i en barnehage på Hellerud i Oslo, og T-banen er stengt mellom Hellerud og Ellingsrudåsen. Foto: Alf Simensen / NTB

Politiet fikk melding om brannen klokken halv åtte lørdag kveld.

Like etter skrev politiet på Twitter at de var på stedet. Barnehagen sto i full fyr, og det var mulig spredningsfare og en del røyk i området ifølge politiet. T-bane linje 2 var stengt mellom Ellingsrudåsen og Hellerud som følge av brannen. Omtrent kvart over ni på kvelden skrev Sporveien på Twitter at t-banen går som normalt igjen.

79-bussen og 69-bussen var også berørt av brannen, og stoppet ikke mellom Skjønhaug og Tveita fordi politiet hadde sperret av veien, ifølge Ruter.

– Grunnet mye røyk er anbefaling fra brannvesenet at beboere i området holder dører og vinduer lukket. Det anmodes også om at puplikum trekker vekk fra området, skrev politiet på Twitter litt over halv åtte.


Mer fra Dagsavisen