Nyheter

Atle Antonsen: – En trist og ubehagelig sak

Komiker Atle Antonsen er politianmeldt av poet, forfatter og samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali, for det hun opplever for rasistisk og aggressiv oppførsel. – En trist og ubehagelig sak, sier Atle Antonsen til Dagsavisen.

I et lengre Facebook-innlegg beskriver Sumaya Jirde Ali en kveld da hun og venninnen var ute på byen for å hygge seg. En kveld som ble alt annet enn hyggelig, og som endte med at hun etter lang betenkningstid anmeldte Antonsen.

Rasistisk

I Facebook-innlegget beskriver hun det hun opplever som aggressiv og rasistisk oppførsel fra Antonsen.

I en e-post til Dagsavisen bekrefter Atle Antonsen at saken er politianmeldt. Ute over det har han ingen kommentarer.

«Hei du. Dette er en trist og ubehagelig sak, men siden det foreligger en politianmeldelse så vil det være uryddig av meg å kommentere noe rundt dette akkurat nå. Håper på forståelse for det. Atle».

Overfor TV 2 bekrefter politiadvokat Marianne Aune i Oslo politidistrikt at de har mottatt en anmeldelse i forbindelse med en hendelse på Bar Boca i Oslo 23. oktober.

– Politiet kan ikke bekrefte hvem som er anmeldt. Fornærmede i saken har avgitt forklaring, og saken er kodet som hatefulle ytringer og hensynsløs atferd, sier politiadvokat Marianne Aune i Oslo politidistrikt til TV 2.

Krise

TV 2s programredaktør mener saken med Sumaya Jirde Ali er en krise for Atle Antonsen, men viser til at han ikke har noen pågående oppdrag for kanalen nå.

– Det som beskrives av Sumaya Jirde Ali er opprørende lesning. At det rammer den personen som kanskje har opplevd det verste vår offentlige debatt har å by på, gjør det selvsagt mer alvorlig, skriver programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 i en epost til NTB.

– Nå er dette under politietterforskning, og Atle Antonsen har ingen pågående oppdrag for TV 2. Så er dette selvsagt også en krise for Atle Antonsen, fortsetter hun.

Humorpogram

Atle Antonsen var nylig aktuell med hovedrollen i humorprogrammet «Kjære landsmenn» på TV 2.

Nå, i etterlys av anmeldelsen, kan programredaktør i sistnevnte kanal, Kathrine Haldorsen informere om følgende:

– Det som beskrives av Sumaya Jirde Ali er opprørende lesning. At det rammer den personen som kanskje har opplevd det verste vår offentlige debatt har å by på, gjør det selvsagt mer alvorlig, sier hun til Dagbladet.

– Nå er dette under politietterforskning, og Atle Antonsen har ingen pågående oppdrag for TV 2. Så er dette selvsagt også en krise for Atle Antonsen.

På spørsmål om hva det har å si for en eventuell ny sesong av «Kjære landsmenn», forteller Haldorsen at det ennå ikke er avgjort.

Programmet, som hadde siste sending forrige fredag, er fortsatt tilgjengelig på strømmetjenesten TV 2 Play og kommer ikke til å avpubliseres, bekrefter programredaktøren.

«Veldig aggressivt»

«SHUT THE FUCK UP» og «du er for mørkhudet til å være her» er blant det Atle Antonsen skal ha sagt til Sumaya Jirde Ali.

Venninnen som var til stede, Cathrine Linn Kristiansen, bekrefter overfor Aftenposten det Ali skriver.

– Det stemmer det som står der. Jeg har også vitnet hos politiet om saken, sier Kristiansen.

Hun beskriver at Antonsen opptrådte «veldig aggressivt».

– Han sa at hun var for mørkhudet til å være der. Han sa det veldig høyt, så alle rundt hørte det. Men ingen reagerte eller gjorde noe for å roe ned situasjonen eller si noe imot ham. Alle satt veldig passive, bortsett fra meg og Sumaya.

Sumaya Jirde Ali bekrefter overfor Dagsavisen at hun ikke ønsker å kommentere saken utover det hun har skrevet i Facebook-innlegget sitt.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen