Nyheter

3.805 nye koronasmittede registrert i Oslo siste døgn

Det er registrert 3.805 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 466 flere enn samme dag forrige uke, men 154 færre enn tirsdag.

Det er registrert 3.805 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 466 flere enn samme dag forrige uke, men 154 færre enn tirsdag. Foto: Javad Parsa / NTB

Det viser tallene kommunen publiserer på sine nettsider. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 3.275 smittede per dag.

Tidligere innebar testregimet at en større andel av befolkningen ble anbefalt å ta en PCR-test etter å ha testet positivt på selvtest. Omleggingene i testregimet har påvirket antallet registrerte tilfeller.

Smittetallene er for tiden jevnt høye over hele Oslo, og ingen bydeler peker seg voldsomt ut verken den ene eller den andre veien.

Smittetoppen i Oslo var 22. januar 2022 med 4.568 tilfeller på ett døgn. Til sammen er 162.847 smittetilfeller registrert i Oslo siden mars 2020.

Her er smittetallene for Oslo og de enkelte bydelene

Det er registrert 24.530 nye koronatilfeller i Norge det siste døgnet. Det er 8.543 flere enn samme dag i forrige uke. Smittetrenden er stigende.

Onsdag var 245 koronapasienter innlagt på sykehus. Det er åtte færre enn dagen før.

51 av pasientene med covid-19 ligger på intensivavdeling, en nedgang på ni fra dagen før. Koronapasientene på intensivavdelingene utgjør 21 prosent av alle landets intensivpasienter.

Av koronapasientene på intensiv får 36 respiratorbehandling. Det er like mange som dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt onsdag.

24. januar gjorde Folkehelseinstituttet (FHI) store endringer i overvåkingen av covid-19, som fører til at færre positive tester vil bli registrert i MSIS. Derfor er ikke tall etter 25. januar direkte sammenlignbare med eldre smittetall.

Omleggingen innebærer at flere ikke lenger trenger å ta PCR-test etter å ha testet positivt på selvtest, og dermed blir smitten heller ikke registrert hos FHI. Folk oppfordres likevel til å registrere positive tester hos sin kommune.

Saken fortsetter under videoen

FHI bruker nå i større grad andre måter å overvåke pandemien på enn smittetall. Hovedgrepet er å følge med på sykehusinnleggelser.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen