Nyheter

Kronprinsen takket sporveisansatte for innsatsen

Kronprins Haakon besøkte onsdag Oslo Sporveiers trikkestall på Holtet i Oslo. Der benyttet han anledningen til å takke for innsatsen under koronapandemien.

Kronprinsen møtte ansatte i kollektivtransporten, som tidlig i pandemien ble definert som nødvendige for å holde samfunnet i gang. De ansatte var representert med en trikkefører, en servicemedarbeider, en baneansatt, en bussjåfør og en konserntillitsvalgt.

– Det har vært et spesielt år med pandemien. De ansatte har gjort en imponerende jobb, både med å opprettholde tilbudet, men også klare å gjøre det på en trygg og god måte med smittevern. Det er mange dyktige folk her som gjør jobben sin på en utrolig bra måte. Det var fint å se, sa kronprinsen etter møtet med de ansatte.

Les også: Kongen blant Biden-gratulantene: – Håp for det amerikanske folks velferd

Deretter fikk kronprinsen se nærmere på en av de nye trikkene som skal settes inn i Oslos kollektivtrafikk i løpet av året. Sporveien fikk de to første trikkene i fjor og testkjører dem med jevne mellomrom.

Totalt skal Oslo få 87 nye trikker innen 2024.