Nyheter

Norge har passert 500 koronadødsfall

Onsdag har Folkehelseinstituttet registrert 26 nye koronadødsfall i sine systemer.

Av NTB og Dag Høie

De 26 nye registreringene betyr at FHIs offisielle statistikk nå er oppjustert til totalt 509 koronadødsfall.

Økningen skyldes en kombinasjon av dødsfall de siste dagene, etterregistrering av dødsfall og oppdaterte tall fra Dødsårsaksregisteret, opplyser FHI.

FHI understreker at de nye registreringen dermed ikke betyr at det har vært 26 nye dødsfall siste døgn.

Følgende antall dødsfall er registrert de siste ukene. De siste ukene er det registrert 25 koronarelaterte dødsfall i uke 53, 32 i uke 1 og 9 hittil i uke 2.

Kommentar: Trist nytt koronaår

Ti måneder siden første dødsfall

Torsdag 12. mars ble det aller første koronadødsfallet i Norge bekreftet. Det var statsminister Erna Solberg (H) som opplyste om det direkte på NRK Dagsrevyen.

– Vi har nå i kveld fått vite at det første dødsfallet har skjedd på grunn av covid-19, et eldre menneske, som har vært syk, og som da altså har dødd. Og dette er jo grunnen til at vi tar så inngripende tiltak, sa Solberg.

Pasienten var innlagt ved Oslo universitetssykehus (OUS). Det dreier seg om en eldre pasient, men sykehuset kan av personvernhensyn ikke gi ytterligere opplysninger, skrev OUS på Twitter samme kveld.

Les også: Få så det komme. Få er uberørt. Slik har covid-19 endret verden

Strenge smitteverntiltak

Tidligere samme dag innførte regjeringen de strengeste tiltakene i fredstid i Norge mot koronaepidemien.

– Det er mange av oss som har sykdommer, som er sårbare, og som ikke vil tåle det en så hard sykdom som dette kan gi hos enkelte. Vi må i solidaritet med disse sørge for at vi forsøker å bekjempe dette viruset så godt som mulig, sa Solberg.

Nøyaktig ti måneder senere eer 509 personer registrert døde som følge av koronaviruset, eller covid-19.

Nesten 3,1 millioner koronatester er gjennomført i Norge i løpet av disse månedene, og i alt var det ved midnatt natt til onsdag registrert 56.615 koronasmittede her i landet. Det er igjen innført strenge smitteverntiltak for å prøve å unngå en tredje smittebølge.

Onsdag var 156 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er det høyeste innlagttallet siden 20. april. 24 av pasientene får respiratorbehandling

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.