Nyheter

Drive-in kino i Oslo gjør comeback når kinoene på ny er stengt – viser julefilmene

Over 20.000 så film på drive-in kino i Oslo under nedstengingen i april og mai. Nå åpner Norges største drive-in kino opp igjen – for å vise osloboerne de nye julefilmene.

Oslo 20200408. 
Filmen Aladdin vises på parkeringsplassen på Tryvann i Oslo. 300 biler fikk plass på tredje forestilling første dag av drive-in kino på Tryvann. Koronaviruset åpner for mange nye løsninger for folk.
Foto: Lise Åserud / NTB

Kinoene i Oslo er igjen stengt ned som følge av koronapandemien, mens nye julefilmer melder seg.

– Vi har allerede fått svært mange henvendelser fra kunder som ønsker at vi åpner igjen, sier daglig leder i Cinemove, Lars Joachim K. Hagen.

Les Dagsavisens anmeldelse: «Gledelig jul»: Stjernelag redder filmjula (+)

Ti dager i første omgang

Drive-in kinoen på parkeringsplassen på Tryvann i Oslo åpner fredag 20. november, og vil i første omgang holde åpent i ti dager. Hagen utelukker ikke at det kan bli lenger, noe som i hovedsak avgjøres av regjeringens nye retningslinjer som kommer 30. november.

– Vi holder gjerne åpent i hele desember dersom samfunnet fortsatt er stengt og folk syntes drive-in kino er en morsom aktivitet, sier Hagen.

For en smitteverntrygg og sikker kinoopplevelse er det ikke lov å gå ut av bilene, eller å åpne vinduene. Man kan være inntil fem i samme bil.

Anmeldelse «Dragevokterens jul»: Eventyrlig familiefilm med en ildsprutende maskot (+)

– Gå på do først

– Vi oppfordrer folk til å ta med seg varme klær, gå på do før de drar, og kanskje ta med seg en termos med varm sjokolade eller gløgg. Da blir det skikkelig julestemning, mener Cinemove-sjefen, som kan love julefilmer som «Gledelig jul», «Jul på KuToppen», «Dragevokterens jul» og «Brillebjørn feirer jul».

De norske julefilmene får følge av flere av kinofilmene som nettopp har eller skulle hatt premiere i disse dager, blant dem «Børning 3», «Et glass til», «Palm Springs», «Dianas bryllup», «Knutsen & Ludvigsen 2 – Det store dyret».

Les også om «Børning 3»: «Filmen scorer mer enn høyt nok når det gjelder folkelig, fun familieunderholdning» (+)

Cinemove samarbeider om bilkinoen med Nordisk Film Kino og Filmweb, og administrerende direktør i Filmweb, Harald L. Sæther sier man håper med dette å kunne tilby litt trygg førjulshygge i en ellers vanskelig tid.

– Vi ønsker å gi folk i osloområdet muligheten til å se årets julefilmer på det store lerretet i en periode der kinoene holder stengt. Våre kunder har etterspurt en ny runde med Filmweb drive-in kino, sier Sæther.

«Knutsen & Ludvigsen 2: Det Store Dyret»: Galskapen lenge leve (+)