Nyheter

Utelivsgigant i Oslo stenger halvparten av sine utesteder etter nye koronatiltak

NOHO Norway, som driver mange av de største utestedene i Oslo, har bestemt seg for å stenge halvparten av stedene som følge av de nye koronatiltakene.

Oslo 20200321. 
Brudd på smittevernreglene gjør at Oslo kommune forbyr alkoholservering i hovedstaden. Forbudet gjelder fra klokka 20.30 lørdag kveld. Matservering er fremdeles tillatt. Karl Johan er så si helt folketom lørdag kveld når forbudet trer i kraft.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Rent økonomisk er det ikke verdt å holde åpent, sier administrerende direktør Karl-Henning Svendsen i NOHO Norway til Børsen.

Selskapet driver blant annet utestedene Kulturhuset, Grisen, Colonel Mustard, Youngs og Eilefs Landhandleri i hovedstaden.

Les også: – Mange er i praksis konkurs, men vet det ikke selv ennå

Mandag kunngjorde regjeringen at de strammer inn koronatiltakene ytterligere for å få bukt med smittesituasjonen i Norge. Blant annet blir det påbudt å bruke munnbind for gjester og ansatte på serveringssteder hvor man ikke sitter ved et bord. Det blir også forbudt å slippe inn gjester etter klokken 22.

– Det heter også at du helst skal ha hjemmekontor, og at antall kontakter ikke bør overstige ti personer i sosiale sammenhenger gjennom ei uke. Med alle disse restriksjonene, vil du da gå ut, spør Svendsen.

Les også: Høie mener Oslo burde strammet inn tidligere – får tydelig svar fra Raymond Johansen

Han sier at deres utesteder vil ha innskrenkede åpningstider i tiden framover. Enkelte dager vil ikke utestedene være åpne i det hele tatt, sier han.

– Vi har også konkludert med å stenge opp mot halvparten av stedene fullstendig, sier han.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.