Nyheter

Omstridte endringer i pleiepengeordningen blir reversert

Regjeringens omstridte endringer i pleiepengeordningen blir nå reversert. Fra juli er alle endringene fjernet, skriver Dagbladet.

Pleiepengeordningen skal sikre at foreldre med alvorlig syke barn får økonomisk kompensasjon når de må gå ut av jobb for å ta hånd om barna.

Regjeringens endringer i 2017 fikk hard medfart i opposisjonen, og senest i fjor høst ga Stortinget beskjed om at det måtte gjøres endringer.

Når KrFs fungerende partileder Olaug Bollestad går på scenen under partiets landsmøte fredag, kan hun fortelle at regjeringen har gått med på å reversere samtlige av de omstridte endringene, skriver Dagbladet.

Det er det siste vedhenget, graderingsreglene, som har fått dramatiske konsekvenser for foreldre med alvorlig langtidssyke barn, som nå fjernes fra 1. juli.

– Disse foreldrene er helter som ivaretar ungene sine og som bruker ekstremt mye krefter på å ha nattevåk eller være i beredskap. De skal slippe å kjenne på en økonomisk bekymring, som at de blir trukket i lønna fordi de burde vært i jobb de timene ungene er i barnehage, mens de egentlig er i beredskap. Det skal være 100 prosent lønn, uten tidsbegrensning, sier Bollestad til avisen.

Endringene trer i kraft fra 1. juli i år og tas med i revidert nasjonalbudsjett, som kommer i midten av mai.

Utgiftene til å fjerne tidsbegrensningen er anslått til å ligge på 13 millioner årlig. Det bevilges derfor 6,5 millioner ekstra for inneværende år til posten som tar for seg pleiepenger.

Mer fra Dagsavisen