Nyheter

Vålerenga-nullen sprakk

(Vålerenga – Stavanger Oilers 1-3). Anført av en storspillende keeper Henrik Holm vant Stavanger borte mot Vålerenga og påførte Roy Johansen og co. sesongens første hjemmetap i eliteserien i ishockey.

Vålerenga avga poeng "hjemme" i Furuset Forum for første gang da Storhamar ble slått etter forlengning forrige uke. Tirsdag kom det første tapet, da Holm stengte Oilers-buret i nesten 57 og et halvt minutt.

To scoringer av Jacob Lagacé sørget for at Stavanger ledet 2-0 da Martin Røymark omsider overlistet Holm 2.34 minutt før slutt. Vålerenga tok ut keeper og jaget utligning. Det ble hektisk foran Holm, men Philip Lane punkterte spenningen med scoring i tomt bur.

Holm reddet 36 av 37 skudd og ble fortjent kåret til banens beste.

Med seieren tok Stavanger seg forbi Vålerenga og inntok 2.-plassen, tre poeng bak Storhamar som har en kamp mer spilt. Hamarlaget halte i land 3-2-seier borte mot Sparta tirsdag.

Foran snaut 2000 tilskuere i Sarpsborg tok gjestene 2-0-ledelse med to raske mål i slutten av 1. periode. Hjemmelaget utlignet i midtperioden, men Lars Østlis scoring i slutten av den perioden ble kampens siste og dermed vinnermål for serielederen.

Både Storhamar og Stavanger har vært bedre borte enn hjemme i høst og hentet flest poeng på fremmed is.

Lillehammer herjet med Stjernen og vant hele 9-4. Austin Cangelosi scoret tre mål og bidro også med to assist. Frisk Asker slo Manglerud Star 4-1 på bortebane og holder 4.-plassen med like mange poeng som Lillehammer på plassen bak. Begge tok seg forbi Sparta. (NTB)

Kampfakta:

Vålerenga – Stavanger 1-3 (0-1, 0-0, 1-2)

1175 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (17.07) Jacob Lagacé (Kristian Forsberg).

2. periode: Ingen.

3. periode: 0-2 (51.20) Lagacé (Forsberg, Philip Lane), 1-2 (57.26) Martin Røymark (Mats Trygg, Rasmus Ahlholm), 1-3 (58.36) Lane.

Dommere: Tommy Søstumoen, Storhamar og Tor Olav Johnsen, Manglerud Star.

Utvisninger: Vålerenga 3 x 2 min., Stavanger 2 x 2 min.

Nyeste fra Dagsavisen.no: