Nyheter

Hareide savner en Vålerenga-rival: – Kanskje Oslo Vest skulle vært et lag?

Oslo trenger to klubber i toppen, mener Åge Hareide.

For tida nyter Åge Hareide stor suksess i Danmark og landslaget.

Klubbfotballen står sterkt i våre naboland med svære oppgjør i både Stockholm og København. I Oslo er det sjelden utsolgt på Vålerengas hjemmekamper. FC København mot Brøndby, derimot, det regnes som Nordens største oppgjør.

– Nja, AIK mot Djurgården i Stockholm er større, der går det jo 50.000 inn på stadion, skyter Hareide inn.

Interesse

Han savner enda litt mer oppslutning rundt Vålerenga og Oslo-fotballen.

– Det å få Vålerenga opp på høyest mulig nivå vil være godt for oppmerksomheten i Oslo. Med ny stadion skulle en ønske at det var en ny giv og enda litt større interesse, forklarer Hareide.

I Brann og Rosenborg har de bra med publikum, men det mangler noe i Oslo, sier Hareide.

Han mener det må en utfordrer til i Oslo. En klubb som kan ta opp kampen om hegemoniet i hovedstaden. Som da Lyn var i toppen og det var fullt på Ullevaal i møtene mellom dem og Vålerenga.

I Stockholm er det tre klubber som kjemper og i Danmark er det hard rivalisering mellom Brøndby og FC København.

Les også: Han ble aldri VIF-spiller

Stifte ny klubb

I Danmark stiftet man FC København for å bli gode. I Oslo er det en rekke breddeklubber og tusenvis av fotballspillere i alle aldre. men kun ett topplag.

– Er det en vei å gå, at flere klubber går sammen om å danne en ny klubb i Oslo?

– Jeg tror ingen i Vålerenga vil være med der. I forhold til tradisjoner har Vålerenga alltid vært bra. De har Klanen og stor supporterstøtte. Og akkurat den basen var det Vålerenga som hadde først i Norge, mener Hareide.

– Klanen er en del av klubbens identitet, den er det viktig å ta vare på, så jeg synes ikke vi skal blande Vålerenga borti det, legger han til.

Les også: Rettsdokumenter om Ronaldo-anklager: Hun forsøkte å dekke seg selv og skrek «nei, nei, nei»

FC Oslo City Vest

Derimot ser han mot andre deler av byen.

– Kanskje Oslo Vest skulle vært et lag? Et lag som kunne komme opp og skape en motpol til Vålerenga, som er fra øst. Oslo City Vest, som et underbruk av Manchester City? Så kunne de ringt sjeiken i Manchester City, humrer Hareide og sikter til sjeik Mansour, mannen med pengene i Manchester City.

Dog samarbeider Manchester City allerede med Vålerenga.

– Men interessen er større i våre naboland og Oslo har en utfordring der, slår Hareide fast.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Åge Hareide har vunnet serien i Norge, Sverige og Danmark og han er tidenes beste trener for Danmark, poengmessig. I den nye boken «Åge Hareide. Et fotballiv», tar forfatter og tidligere fotballspiller Arild Stavrum oss med inn i garderoben og vi får et innblikk i hvordan Hareide jobber som fotballtrener.

I sin tid som spiller var Hareide i Manchester City og Norwich i England. Her hjemme var det Hødd og Molde som var klubbene.

Så ble han trener. Først i Molde, så gikk ferden til Sverige og Helsingborg i 1998. To år etter var Hareide i Brøndby før han dro hjem igjen og jobb i Rosenborg og landslaget. Siden var det Sverige nok en gang og Örgryte. Hareide flyttet på seg igjen og ble sjef i Viking, før turen gikk til Helsingborg. Hareide tok seg sågar en pause fra fotballen i 2013, men var tilbake som trener i Malmö året etter. Et opphold han husker med glede.

– Det er i Malmö det er mest liv og engasjement i Sverige, sier Danmarks landslagssjef som har opplevd det meste i fotball-Skandinavia.

Nyeste fra Dagsavisen.no: