Nyheter

– Riktig at han mistet jobben

Setter krav: Frode Jacobsen (Ap) reagerer kraftig på at en lærer nektet å håndhilse på kvinner.

Frode Jacobsen, leder i Oslo Arbeiderparti, mener det er en selvfølge at man håndhilser på begge kjønn når man jobber i Osloskolen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Vanskelig å ta seriøst

– For meg er det helt selvsagt og opplagt at lærere håndhilser på alle når man er i kontakt med foreldre, andre omsorgspersoner og kolleger, sier Jacobsen.

Han utdyper:

– Jeg har selv tre barn i skolen, og det er klart at når vi kommer på foreldremøter eller er på skolen i andre sammenhenger, så er det vanskelig å ta en lærer seriøst hvis han ikke vil håndhilse på kona mi.

Han legger også vekt på at det er andre aspekter ved saken som må håndteres.

– Det at vedkommende har hatt vonde opplevelser på skolen og vært utsatt for vold og uakseptabel oppførsel skal ikke skje. Jeg er glad skolen har tatt tak i det, sier han, men legger til:

– Jeg mener at det ikke er noe tvil om at Oslo kommune må sette krav om at våre medarbeidere skal møte barnas foreldre og andre de møter i sin arbeidsdag med respekt.

Les også: Håndhilser ikke på kvinner – mistet jobben

Respektløst

– Du mener at man ikke kan vise respekt hvis man ikke håndhilser?

– Nei, jeg synes ikke man viser respekt hvis man ikke håndhilser på barnets mor eller kvinnelige kolleger. Sånn kan vi ikke ha det.

Les også: – Håndhilsing avgjør ikke om du er god muslim

– Så du mener det var riktig at han mistet jobben sin?

– Ja jeg mener det er riktig at han mistet jobben sin. Man har ikke rett til å jobbe i Osloskolen hvis man ikke viser respekt for de man omgås med i jobben sin.

Mer fra Dagsavisen