Nyheter

Ønsket av giganter

Sander Berge har vært ute i sju måneder, men nå er han tilbake for fullt. – Bedre enn noensinne, sier han selv.

Sander Berge (20), er en het mann om dagen. Han har vært jaktet på av blant andre den spanske storklubben Sevilla. Og summene som sirkulerer i pressen er 200 millioner kroner. Selv tar han alt snakket med et smil.

– Jeg vet at jeg lever i en fotballverden og da er det mye rykter og ting kan snu fort. Det er galskap med alle pengene og alt det der, men det er ikke noe jeg tenker på i det hele tatt. Jeg fokuserer på å holde meg skadefri og spille kamper, sier Berge til Dagsavisen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Landslaget

Landslaget er samlet for møter med Island og Panama. Under en pressekonferanse tirsdag skrøt landslagssjef Lars Lagerbäck av unggutten og la til at det ikke er mye som tyder på at Genk-spilleren har vært ute med skade i nesten sju måneder.

Les også: Maars Johnsen: – Klubben har fått bud på meg

Matchtrening

Men om han holder en hel match var landslagssjefen mer skeptisk til.

– Det eneste som gjenstår er matchtrening og få kontroll på melkesyren de siste tjue minuttene, sa Lagerbäck.

– Hvor står han nå?

– Han ser bra ut. Vi har hatt han på trening her nå og jeg kan ikke se på han at han har vært ute i sju måneder, sa Lagerbäck til Dagsavisen.

Veien tilbake har vært lang, men Sander Berge selv har vært tålmodig med strekkskaden i låret.

– Det er en mental prøvelse å være ute så lenge. Man vil jo gjerne være frisk og spille alle kampene. I fotball så møter du ofte motbakke, men det er da du kanskje utvikler deg mest også. Jeg tar med meg den erfaringen også og nå er jeg klar til landslagssamling. Jeg føler meg bedre enn noensinne, sier Berge, som peker på at han er sterkere nå enn i fjor og har utviklet spillet sitt enda mer.

Les også: Pyro på tribunen kan koste Vålerenga dyrt (DA+)

Vålerenga

Sander Berge ble solgt fra Vålerenga til Genk i Belgia før 2015-sesongen. Der har det gått veldig bra, til tross for skaden som har holdt han ute i sju måneder. Nå er han tilbake og har spilt to kamper i Nederland. Men han har ikke glemt Vålerenga og følger med på hvordan det går med laget han forlot.

– Tror du på medalje?

– Ja, hvorfor ikke? Det ser veldig bra ut. Jeg er imponert av sesongstarten. Det har kommet noen nye spillere inn og jeg føler laget har satt seg og er veldig gode på hjemmebane. Det er bare å bygge videre på det. Det er moro med den atmosfæren som er på Intility og særlig det å vinne en slik kamp mot Lillestrøm er noe å ta med seg videre, sier Berge til Dagsavisen om matchen lørdag da Vålerenga slo Lillestrøm 1–0 på overtid.

Les også: Festen som endte i Vålerengas eksplosjon

Mer fra Dagsavisen