Nyheter

I kveld skal SV-striden avgjøres

9 av 15 lokallagsledere i Oslo SV støtter Ingvild Reymert før det avgjørende møtet i kveld.

REPRESENTANT? Ingvild Reymert vil bli SVs førstekandidat i Oslo før stortingsvalget i 2017. Torsdag kveld skal det avgjøres.

På den ene siden: Kari Elisabeth Kaski (29), partisekretær i SV, med bakgrunn fra Zero og miljøbevegelsen. På den andre siden: Ingvild Reymert (32), nestleder i Oslo SV, forsker og tidligere nestleder i Norsk Studentunion.

En av dem skal havne på førsteplassen til Oslo SVs Stortingsliste før valget til neste år. Hvem av dem det blir skal avgjøres på Youngstorget i kveld. Og alle medlemmer av Oslo-partiet har stemmerett.

Kaski er stjerne i partiet og er sjefen på SV-kontoret. Hun har fått meget offentlig støtte fra både VGs kommentator Hans Petter Sjøli, fra SV-veteranene Kari Pahle og Per Østvold, og fra tidligere leder Kristin Halvorsen. Blant andre.

Men Reymert har flertallet i nominasjonskomiteen bak seg, og nå rykker også et flertall av lokallagslederne ut med støtte til henne.

Reymert-opprop

I et opprop, som i sin helhet er trykket på side 37 i dagens Dagsavisen, går ni av Oslo SVs 15 lokallagsledere ut med støtte til Ingvild Reymert. Blant støttespillerne er Joakim Dyrnes i Gamle Oslo SV.

– Flere både tidligere pamper og nåværende, har gått ut med støtte til Kari Elisabeth. Dette er en reaksjon på det. Det er jo ikke sånn at de som har de tyngste vervene er SV, sier han til Dagsavisen.

– Dette er ikke mistillit til Kari Elisabeth som partisekretær, men vi mener Ingvild Reymert vil være en bedre kandidat for Oslo SV, legger han til.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Det blir knepent

Dyrnes mener valget ikke dreier seg om fløykamp i Oslo SV, men at Reymert har den erfaringen og bakgrunnen som Oslo SV trenger nå. Blant annet nevner han hennes engasjement innen boligpolitikk, feminisme og internasjonal solidaritet.

– Hvem tror du vinner?

– Jeg tror Ingvild vinner. Men det kommer sikkert til å bli knepent.