Nyheter

Kristin Halvorsen vil ha Kari Elisabeth Kaski

Den tidligere SV-politikeren ønsker nominasjonskomiteens andrekandidat.

På sin egen Facebook-side skriver den tidligere kunnskapsministeren og finansministeren fra SV, Kristin Halvorsen, at hun ønsker Kari Elisabeth Kaski som Oslo SVs førstekandidat på valglistene 2017:

"Torsdag 1. desember kl. 17.00 tropper jeg opp i Samfunnssalen i Oslo for å stemme på Kari Elisabeth Kaski som Oslo SVs førstekandidat på Stortingslista. Hun er tøff, slagferdig, kan hamle opp med alle i klimadebatten og ta kampen mot økte forskjeller. Når jeg ikke kunne stemme mot Trump skal jeg jammen stemme for Kari Elisabeth! Håper å se mange gamle og nye venner til torsdag!"

Kristin Halvorsen, som nå er direktør for Cicero klimaforskning, er dermed på linje med flere andre SV-veteraner, inkludert Kari Pahle, som har 30 års fartstid i Oslo bystyre.

Les mer om SV-veteranene som støtter Kaski her. 

Dermed blir Oslo SVs nominasjonsmøte den 1. desember en real thriller: Et flertall i partiets nominasjonskomité har innstilt Ingvild Reymert, nestleder i Oslo SV, på 1.-plassen. Et mindretall ønsker Kaski. På nominasjonsmøtet er det medlemmene som avgjør hvem stikker av med seieren.

Les mer: Nominasjonskrangel i Oslo SV. 

Mer fra Dagsavisen