Nyheter

Byråden beklager overfor Vålerenga Trolls

Vålerenga Trolls får komme tilbake til Jordal om to år. Det bekrefter byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen (Ap) overfor Dagsavisen.

Av Tom Vestreng og Aslak Borgersrud

31. oktober slukkes lysene på Jordal for de neste to årene. Mens nye Jordal Amfi bygges, skal halvparten av kunstgresset bli anleggsrigg, mens en midlertidig ishall skal bygges på den andre halvdelen ned mot Galgeberg.

Les også: Vålerenga Trolls kan miste banen sin til en brakkerigg

Ryddet vekk all tvil

Det betyr at Vålerenga Trolls mister fasilitetene sine.

Fram til i dag hersket det også stor usikkerhet hvorvidt de fikk komme tilbake når nye Amfi’n er ferdig.

– Får Trolls komme tilbake til kunstgresset på Jordal?

– Svaret er ja. De får komme tilbake når vi er ferdig med byggearbeidene. Målet vårt er at de får komme tilbake under samme forutsetninger som de har i dag, sier byråd Rina Mariann Hansen til Dagsavisen, noe byrådsavdelingen bekreftet overfor Vålerenga Trolls i en mail i formiddag.

I mailen, som var signert byrådssekretær Frode Kyvåg (Ap), beklaget de at kommunikasjonen gjennom sommeren og høsten ikke har vært god nok, og at de ikke har andre planer for området.

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre Oslo-sider her!

Får komme tilbake

Mest sannsynlig blir det nytt kunstgressdekke, og byråden bekrefter at det vil bli merket for amerikansk fotball.

– Vi er veldig glade for at vi har fått avklart usikkerheten rundt framtida. Men fortsatt er vi i en vanskelig situasjon, med tanke på de to neste årene, sier styreleder i Vålerenga Trolls, Simen Nordlie Kristensen til Dagsavisen.