Nyheter

Færre plasser i gatene

En del av byrådets miljøpolitikk er å fjerne gateparkeringen i Oslo, og gjøre det vanskeligere for bilistene. – Men man kan ikke fjerne parkeringsplasser uten å se helheten, sier Venstre-politikere.

I Waldemar Thranes gate var det for inntil få uker siden parkeringsplasser til mange biler på begge sider av gata. Disse er nå fjernet, og er på den ene siden erstattet av et nymalt sykkelfelt.

Oslo Venstre vil at Oslo kommune innfører et prøveprosjekt med beboerparkering i enkelte områder av byen som nå mister mange p-plasser til fordel for sykkelruter, heter det i en uttalelse vedtatt av hovedstyret i Oslo Venstre 31. august.

De vil også at Oslo kommune tilrettelegger for bilkollektiv.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Politikerne har ikke vært flinke nok til å se konsekvensene ved å bare fjerne parkeringsplasser, sier Tore Wilken Nitter Walaker til Dagsavisen.

Han er leder for Frogner Venstre.

Kjemper om plassene

Nå må beboerne som tidligere parkerte i gata finne seg plasser i nabogatene.

– Det er flere biler som nå kjemper om færre plasser, sier Tore Wilken Nitter Walaker.

Han får støtte av sin partikollega på St. Hanshaugen.

– Må ses i sammenheng

– Samferdselstiltak i byen må ses i sammenheng. Vi har arbeidet hardt for å sikre bedre og tryggere fremkommelighet for byens syklister. Dette betyr færre parkeringsplasser. Men da ønsker vi samtidig å prioritere beboerparkering for dem som bor i området, sier Jan-Petter Holtedahl, leder i St. Hanshaugen Venstre til Dagsavisen.

– Selv om parkeringsproblemene vil oppstå allerede ved innføringen av nye sykkelveier, har byrådet planlagt beboerparkering først fra 2018. Erfaringene viser at dette er for sent. I 2013–2014, som del av Kraftfulle Fremkommelighetstiltak, fjernet man mange p-plasser i Thereses gate, sier Walaker.

Da hadde Venstre fagansvaret i byrådet.

– Vi har sett og lært, og det er derfor vi nå foreslår innføring av prøveprosjekt for beboerparkering samtidig med fjerning av p-plasser for sykkelruter, sier Walaker.

Reagerer

På Frogner skal det anlegges sykkelrute i Elisenbergveien, Prof. Dahls gate og Eilert Sundts gate, og der vil det forsvinne mange p-plasser. Der har beboerne begynt å reagere mot innføringen av sykkelfelt. Som Venstre altså er veldig for.

Byråden sier dette om saken:

– Neste år ruller vi ut permanent beboerparkering både på Frogner, St. Hanshaugen og Gamle Oslo. Disse områdene inngår i dagens prøveordning for beboerparkering. Vi opplever at prøveordningen blir godt mottatt, men vi ser fram til å implementere den permanente ordningen, som både vil være enklere for beboerne og langt mer kostnadseffektiv enn prøveordningen, blant annet fordi den er digital, skriver byråd for miljø- og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg (MDG), i en e-post til Dagsavisen.

Nyeste fra Dagsavisen.no: