Nyheter

Trenerkaos i Skeid, Valla føler seg dolket i ryggen

– Et samlet styre i Skeid har dolket meg i ryggen. De har ført samtaler med en annen trener uten min viten, sier Ørjan Valla til Dagsavisen. Tom Nordlie skal være på vei inn. Spillerne var ikke informert.

Skeid-trener Ørjan Valla har hatt en solid sesongstart med Skeid. Mandag ble han enig med klubben om å slutte.

Av Per Erik Moen

Søndag kveld ledet Ørjan Valla laget som såvidt tapte 1-2 mot serieleder Tromsdalen. Mandag morgen møtte han ledelsen i styret og skrev under på at han ikke lenger er ansatt i Skeid.

Les også: Surt tap for Skeid på overtid

Klubben har ikke offentliggjort det ennå, men Dagsavisen vet via flere kilder at den nye treneren Skeid nå er i sluttprosess med for å få på plass, er Tom Nordlie.

– Jeg fikk beskjeden torsdag kveld. Der og da kom nyheten som en liten bombe på meg. Jeg var totalt uforberedt. Jeg reagerer på denne prosessen, føler meg ført bak lyset, sier Valla videre.

Han understreker at han ikke ønsker å kommentere våre antakelser om hvem den nye hovedtreneren er.

Her er Ørjan Vallas versjon av hele saken:

Dolket i ryggen

– Før jul ble jeg kontaktet av styremedlem Iljona Jambor, som jeg kjenner godt. Vi hadde en fin samtale, og hun tok saken til styret i Skeid. De vedtok å ansette meg som hovedtrener 4. januar. Kontrakten skulle gjelde til 31.10.2016. Jeg ble fortalt at klubben jobbet med et konkret navn, en ny trener de gjerne skulle ansette for sesongen 2017. Etter min tid.

Men nå er situasjonen den at Skeid har en annen trener klar allerede nå?

– Ja. Derfor føler jeg meg dolket i ryggen. De har jobbet med denne prosessen uten å informere meg. Hele styret har ført meg bak lyset.

Setter Skeid først

– Men du gikk med på å heve kontrakten?

– Jeg setter klubben Skeid og spillerne over meg selv i denne saken. Skeid har begredelig økonomi, så jeg gikk med på å vike fra kontrakten, og å motta lønn kun for en måned framover.

Det virker å være veldig raust?

– Ja, som sagt; jeg velger å ikke være en bitter mann. Jeg har trent klubben i mange år i aldersbestemte klasser. Jeg håper nå at spillerne får ro, at de kan jobbe videre med det fine vi har fått i gang her. Denne gjengen har noe på gang, og det skal ikke ødelegges av ting utenfor banen, sier han.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Massiv spillerstøtte

Ørjan Valla flytter tilbake til Mo i Rana i løpet av sommeren. Han vet ikke om han skal se noen Skeid-kamper før han drar nordover igjen.

–  I løpet av hele mandagen har jeg fått enorm støtte fra samtlige spillere. De har kontaktet meg, alle som en. Og er like forundret som jeg er.

Styreleder Erling Geir Iversen sier dette til avisen Nordre Aker Budstikke:

– Ansettelsen av Ørjan Valla var midlertidig, avtalen var at Valla skulle tre til side når vi fikk på plass ny hovedtrener. Og nå dukket en annen mulighet opp. Vi har jobbet tett med denne prosessen helt siden i høst, om å få på plass en permanent A-lagstrener, sier Iversen.

De uttalelsene reagerer Ørjan Valla på, og gjentar at klubben hele tiden sa at ny trener skulle komme på plass etter at hans kontrakt utløp 31. oktober.

 – Feil fra styrelederen

– Det er ikke riktig det Erling Geir Iversen siteres på der. For et par uker siden ymtet jeg frampå at vi kanskje skulle se på min kontrakt, og eventuelt justere den i forhold til tiden etter 31. oktober. Svaret fra styret var noe unnvikende, men muntlig sa de at vi skulle ordne kontrakt ut året, og så se an saken videre. De sa heller ikke i disse samtalene noe om at de jobbet med en ny trener som skulle på plass nokså umiddelbart, sier Valla.

Les også: Tom Nordlie mener Skeid er en sovende bamse: http://www.dagsavisen.no/oslo/tom-nordlie-mener-skeid-skal-vere-nest-best-i-oslo-1.720349

Han mener styret i Skeid må gå i seg selv og se på arbeidsmetodene de praktiserer, men vil nå helst bare legge ballen død.

– Det er aldri OK at folk går bak ryggen på en. Det er mange kritikkverdige forhold her. Men jeg trekker meg rolig ut, i respekt for klubben Skeid og ikke minst spillerne. Å utdype mer hva jeg mener om styret i klubben blir overflødig etter alt jeg har sagt her, avslutter eks Skeid-trener, Ørjan Valla.

Med seg i trenerapparatet i år har han hatt blant andre Stig Mathisen og Johnny Ademaj.

Tom Nordlie satt opptatt i møter med NRK da Dagsavisen kontaktet ham mandag ettermiddag.

Han er nå fotballkommentator i NRK, men var høyaktuell som trener for Strømmen tidligere i år. Hans siste trenerjobb var Avaldsnes kvinnelag i fjor som han fikk til cupfinalen, men arbeidsoppholdet ble avviklet etter semifinalen.

Les også: Historien om Skeid

Spillerne ikke informert

Det er ikke bare den avgåtte treneren Ørjan Valla som er ovverasket over at Skeid nå er i sluttforhandlinger med ny hovedtrener - spillerne sier de ikke har visst noen ting, langt mindre er blitt rådført i saken.

– Vi visste ingen ting før nyheten spredde seg på facebook mandag formiddag. Dette kom som et sjokk på oss. Alle vi spillerne har vært veldig, veldig godt fornøyd med Ørjan Valla som trener, sier Skeids kaptein, Mansour Gueye, til Dagsavisen.

Han sier spillerne har snakket seg imellom iløpet av mandagen, og har kommet til følgende:

– Så lenge saken nå er som den er, kan ikke vi gjøre annet enn å gå videre. Dette kan ikke ødelegge for oss, vi ser framover og kjører på, sier Skeids kaptein.

Les også: Skeid finner ikke trener