Nyheter

Seks mann dømmer Vålerenga - Rosenborg

For første gang skal et dommerteam på seks lede en Tippeligakamp. Det skjer under storkampen VIF - Rosenborg på Ullevaal lørdag kveld.

Av Geir Andreassen

EM-dommer Svein Oddvar Moen tester ut teamet sitt i denne kampen. Dermed blir det den første eliteseriekampen i fotball  med seks dommere.

– Norges Fotballforbund ønsker å gi vårt dommerteam til EM 2016 best mulige forberedelser inn mot sommerens mesterskap. Som et ledd i det skal de få opptre som team under flere kamper i eliteserien fram til sommerpausen. Dette innebærer totalt seks toppdommere, slik en kjenner det fra mesterligaen og europaligaen, sier NFFs dommersjef Terje Hauge.

Det blir den første kampen på toppnivå i Norge med seks dommere.

– Vi takker for tilliten. Vi ønsker selvsagt å komme best mulig forberedt, og da blir kampene i eliteserien viktige for teamet vårt inn mot EM, sier Svein Oddvar Moen.

– Vi er veldig fornøyd med at lagene i eliteserien er positive og ser verdien med at vårt toppteam får optimal trening fram til EM. Kampene vil være viktige for å kunne jobbe med detaljer i teamet fram til EM, sier tidligere toppdommer Rune Pedersen.

Pedersen er mentor for Team Moen, som også består av assistentdommerne Kim-Tomas Haglund og Frank Andås, fjerdedommer Sven Erik Midthjell og måldommerne Ken Henry Johnsen og Svein-Erik Edvartsen.

Til lørdagens kamp er det allerede solgt 13.000 billetter. Vålerenga har åpnet sesongen elendig og ligger sist på tabellen med null poeng etter to kamper. (NTB)

Mer fra Dagsavisen