Nyheter

Kronprins Haakon: – Ikke riktig det som ble framstilt i avisen

Kronprinsen avviser at det er uheldige virkninger for unge mennesker som forteller sin historie under hans arrangement Dignity Day.

Lørdag sto flere lærere fra blant annet Oslo Katedralskole fram og kritiserte organisasjonen for blant annet det pedagogiske opplegget. Ungdomspsykolog Willy Tore Mørch mente også at det kunne være skadelig for barn og unge i skoleregi å utlevere dype og personlige ting i plenum, særlig når det ble filmet og delt i andre settinger senere.

LES SAKEN: Lærere hardt ut mot kronprinsen: Meningsøst og skadelig

Kronprinsen velger nå å ta bladet fra munnen om hvordan han opplever kritikken, etter at Sven Gjeruldsen, assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, avviste å svare Dagavisen om temet før helgen, og kun viste til viser til svarene fra GDD-leder Thomas Horne.

Kronprinsparet kom mandag morgen til Drammen for å åpne konferansen «Energetics – flerkulturelle ressurser, innovasjon og verdiskaping», som skal synliggjøre innvandrere som gründere og verdiskapere. Etter en hastig mottakelse bar det rett fra bilen og inn i konferansesalen på Hotel Ambassadeur på Strømsø, der representanter for etablererveiledning, næringsliv, kommunale ledere og næringsansvarlige, stortingspolitikere fra Buskerud, akademia og forskningsmiljøer ventet. Etter en innledning fra kronprins Haakon og næringsminister Monica Mæland fikk de frammøtte høre fire historier fra gründere som gjør suksess med alt fra Josef Yohannes’ actiontegneserier til drammenser Chebs Ades sms-baserte mobilhandelteknologi, noe kronprinsen tydelig hadde satt seg inn i på forhånd.

KOMMENTAR: Kronprinsipper: Skoleelever bør slippe å kaste moralsk glans over kongehuset

Svarte på kritikken

Først etter en samtale mellom kronprinsparet og utvalgte gründere der pressen ikke fikk være tilstede, fikk Dagsavisen Fremtiden anledning til å stille et kort spørsmål.

– Lærere har gått hardt ut i Dagsavisen, og mange vil ikke lenger være med å arrangere Dignity Day. Hva svarer du kritikerne?

– Jeg synes Thomas Horne (daglig leder i GDD, red. anm.) svarte fint på det, og håper dere tar inn hans svarinnlegg. Vi inviterer dere også til å være med ut på en skole på onsdag så dere kan se selv hvordan det foregår. Det var heller ikke helt riktig det som ble framstilt i avisen, svarer kronprinsen.

– Hva da?

– Det som gjelder historiene som fortelles og mulige virkninger av dem. Vi legger vekt på de positive historiene og hjelper til med å velge og formidle disse på en god måte.

Følg Dagsavisen på Twitter og Facebook!

Stramt skjerma

Så blir intervjuet avsluttet fordi bilen til Kronprinsparet venter utenfor.

De skal rekke et møte med Hans Majestet Kong Harald, og må derfor holde sitt stramme tidsskjema.

«Energetics»-konferansen arrangeres av Norsk Senter for Flerkulturell Verdiskaping i Drammen, som på sitt tiårsjubileum har fått status som nasjonalt senter. IMDI og senterets eier Buskerud Fylkeskommune sto også som vertskap for den to dager lange konferansen.

LES OGSÅ: 1 av 5 unge sliter psykisk