Nå vil Kampen kunstbarnehage flytte inn i de tomme barnehagelokalene når gravearbeidene utenfor er ferdige og brukstillatelsen er i orden. FOTO: KRISTIN FREDRIKSEN

Kunstbarnehage flytter inn i Damvokter-boligen

Barna som går i Kampen kunstbarnehage får flytte inn i den gamle murbygningen om kort tid.

Det vil ikke bli åpnet en ny barnehage i den gamle Damvokter-boligen, bekrefter styreleder Trond Bastiansen i Friluftsbarnehagene som eier kunstbarnehagen og den populære og omstridte Damvokteren friluftsbarnehage som ble avviklet 1. september i fjor. I stedet er det altså barna i Kampen kunstbarnehage som får gleden av å flytter inn i de nyoppussede barnehagelokalene i idylliske Kampen park.

– Vi tar sikte på å flytte Kampen kunstbarnehage inn i januar. Det er det vi ønsker og det er det vi har diskutert med foreldrene som også er positive. Forutsetningen for å flytte inn er at brukstillatelsen er i orden og at kommunens gravearbeider i Kampen park er ferdige. Gravearbeidene har vi foreløpig ikke fått en sluttdato på, sier Bastiansen.

Strid om populær barnehage

Damvokteren friluftsbarnehage ble lagt ned fordi murbygningen blant annet trengte utbedringer knyttet til en rømningsvei. Barna mistet plassen og ble spredt på forskjellige barnehager.

LES OGSÅ: Her er barnehageungene samlet for siste gang

Dagsavisen har tidligere skrevet om  krangelen som pågikk i sommer mellom en samlet foreldregruppe og styrelederen av den populære friluftsbarnehagen som lå i Kampen park i 25 år. Mens Trond Bastiansen hele tida har ment at det har vært uforsvarlig å fortsette barnehagedrift i den gamle murbygningen, har foreldrene hevder at han brukte en konflikt til å legge ned barnehagen for å starte opp igjen uten samme barnegruppe.

LES OGSÅ: Skremt av inkassovarsel fra barnehage

Brukt lang tid på rehabilitering av bygningen

Nå er den gamle Damvokter-boligen utbedret og ferdigstilt av kommunale Omsorgsbygg.

– Vi har etablert en sekundær rømningsvei i kjeller og en brannteknisk oppgradering av bygningen, sier kommunikasjonssjef Marte Svenneby til Dagsavisen.

Svenneby opplyser at Omsorgsbygg har søkt om brukstillatelse fra Plan og- bygningsetaten.

– Vi vet ikke nøyaktig når vi får svar, men bygningen kan tas i bruk så fort vi får tillatelse av etaten.

Det har tatt noe lengre tid å få ferdigstilt alle arbeider enn tidligere beregnet, blant annet på grunn av en forsinkelse på levering av et vindu, ifølge Svenneby.

Bydelen: Har mulighet til å flytte barnehage inn

Gamle Oslo bydel ved avdelingsdirektør Randi Strømsborg opplyser til Dagsavisen at de har fått en forepørsel fra Trond Bastiansen om å flytte Kunstbarnehagen på Kampen inn i Damvokteren-bygningen mens kunstbarnehagen som ligger i nærheten av Kampen kirke pusses opp.

– Bydelen forutsetter at det drives barnehage i Damvokterbygningen når den er ferdig rehabilitert. Dersom barnehagedrifter har behov for å flytte en eksisterende barnehage dit har han anledning til det, sier Strømsborg til Dagsavisen.

– Dere er ikke bekymret for antall plasser i bydelen når Bastiansen flytter en barnehage inn i en bygning i stedet for å drive to barnehager i bydelen?

– Bydelen ønsker til en hver tid å ha full barnehagedekning, og ønsker fortsatt barnehagedrift etter oppussing av lokalene i Kunstbarnehagen, sier Strømsborg.

Ifølge Bastiansen er foreldregruppa i kunstbarnehagen svært positive til flyttingen.

– Foreldrene har vært med i diskusjonen rundt flytting hele veien. Vi har full tilslutning fra FAU og SU som har vært veldig positive til å flytte barnehagen inn i Damvokter-boligen, sier Bastiansen

LES OGSÅ: Barnehagebarn: De voksne har dårlig tid til oss