Høie: – Jeg stiller meg 100 prosent bak tiltakspakken til Oslos byråd

Helseminister Bent Høie er fornøyd med tiltakspakken Oslos byråd la fram mandag, til tross for at kommunen ikke følger alle anbefalingene til Helsedirektoratet.

– Jeg stiller meg 100 prosent bak pakken Oslos byråd nå har lagt fram, sa helseminister Bent Høie (H) til da han møtte pressen mandag kveld.

Tidligere mandag la byrådsleder Raymond Johansen (Ap) fram en ny tiltakspakke for Oslo, der det blant annet blir innført påbud om munnbind på kollektivtransport i de tilfellene der det ikke er mulig å holde én meters avstand.

– Jeg vil takke byrådet for at de nå kommer med en samlet tiltakspakke som er god og tilstrekkelig for å håndtere smittesituasjonen nå, sa Høie.

Les også: Munnbindpåbudet: Kan bli aktuelt med bøter

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Press

Høie avviser at han gikk for langt for å få Oslo til å innføre koronatiltak.

– Det synes jeg ikke jeg har gjort, sier Høie mandag kveld på spørsmål fra pressen om han gikk for langt i presset mot Oslo.

Regjeringen har muligheten til å overstyre byrådet i Oslo, men det er ikke ønskelig, sa Høie tidligere mandag. Han sa også at han forventer at Oslo følger råd om strengere tiltak og ber kommunen ta ansvar.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sa på en pressekonferanse mandag kveld at han er forundret over at Høie har gått til det uvanlig steget å true med å overstyre Oslo.

Johansen har innført nye tiltak i Oslo etter det han opplevde som et sterkt press fra Høie og Helsedirektoratet. (NTB)

Les også: Raymond Johansen: – Vi innfører i dag et påbud om bruk av munnbind på kollektivtransporten