Grorud vant nytt Osloderby

(Grorud - Ullern 3-1). Grorud har funnet flyten igjen. Lørdag var ett kvarters godt angrepsspill og nitti minutters godt forsvarsspill nok.

Bilde 1 av 2

Av Haakon Thon

GRORUD KUNSTGRESS (Dagsavisen): Grorud overbeviste borte mot Skeid i forrige runde og vant 2-1. Lørdag hadde de full kontroll på gjestene fra Ullern.

Grorud har våknet til liv igjen etter en litt dårlig periode og tok lørdag sin andre strake seier. Grorud-forsvaret holdt Ullern langt fra målsjanser gjennom hele kampen og da angrepet først våknet var de ustoppelige i andre enden. Grorud-trener Rolf Teigen følte seg ganske komfortabel.

- Både ja og nei, men mest ja. Jeg synes vi har god kontroll, men kunne igjen gjerne scoret ett eller to mål til. Helhetlig er jeg mer fornøyd med forsvaret enn angrepet i dag, men angrepet har en periode der de er gode og da kommer også målene, sier den sindige og fornøyde sørlendingen.

Flott kontring
Men det var Ullern som åpnet farligst med et langskudd fra Einar Tveito Lundefaret som gikk via en Grorud-spiller og snek seg så vidt over tverrliggeren etter fem minutter. Men Grorud festet mer og mer grepet om kampen og var stadig farlige på kontringer og manglet kun det siste for å få uttelling. Etter 26 minutter stemte omsider alt for hjemmelaget. Mohamed Mahnin fant Bardh Shala ute på høyresiden, Shala slo ballen perfekt inn til Mesut Can på elleve meter og dermed stod det 1-0.

- Det var en flott kontring. Jeg synes det er riktig at vi leder etter førsteomgangen. Vi hadde flest positive situasjoner, forklarer Rolf Teigen.

Avgjorde tidlig
Det virket som Grorud hadde brukt pausen mest fornuftig, for det var liten tvil om hvilket lag som var best etter sidebyttet. Ullern hang til tider ikke med og forsvaret slo sprekker. Dermed var det bare et tidsspørsmål før Groruds andre skulle komme. Og etter seks minutter av omgangen fant Tega George en helt umarkert Zirak Ahmed inne i boksen. Spissen gjorde ingen feil og dunket ballen i mål på halv-volley.

- Glimrende etablert angrep, sa Rolf Teigen om målet.

Grorud-gutta ga seg ikke der. Fire minutter senere satt dagens tredje, denne gangen et skudd fra 16 meter, signert Kevin Mankowitz.

- Vi gjør noen taktiske justeringer i pausen og første halvdel av andreomgangen er vi klart best, sier Rolf Teigen.

Unødvendig baklengs
Ullern så ut til å være fullstendig ferdige på dette tidspunktet. Groruds forsvar hadde god kontroll på det lille som kom og lagets to vingbacker, Tega George og Benjamin Blinderen Gleditsch løp gjestene fra vest i filler på hver sin kant og Grorud kunne fort scoret flere.
Likevel klarte Ullern å lure inn en scoring etter 73 minutter på et flott skudd fra Jesper Johansen. Det ga Ullern blod på tann. Nevnte back, Benjamin Gleditsch, synes det var unødvendig.

- Vi spiller en solid kamp, vi skulle bare ikke hatt den baklengsen. Når dem kommer under virker det som de gir opp, men så får de den ene og da våkner de litt. Vi burde ha satt en til eller ikke sluppet inn. Helst begge deler, ler en fornøyd og sliten Gleditsch.

Det ble likevel aldri ordentlig spennende. Til tross for at Ullern klarte å holde mer i ballen enn tidligere i kampen var det fremdeles kun et og annet langskudd som ble resultatet.

- Vi blir litt for uryddige i kontringene våre etter hvert. Skulle ønske vi var flinkere til å lukke kampen. Vi hadde mulighet og burde scoret minst ett til, men vi har god kontroll i forsvarsspillet vårt, sier Teigen.

Grorud gikk med dette opp på fjerdeplass. Ett poeng bak Skeid og to poeng foran Follo. De to lagene møtes i Follo søndag. Grorud spiller sin siste kamp før sommerferien hjemme mot Mo neste lørdag.

Grorud - Ullern 3-1 (1-0).

Grorud Match Kunstgress: 113 tilskuere.
Dommer: Jørgen Haugen
Assistendommere: Bojan Stojanovic og André Fernandes.
Mål: 1-0 Mesut Can (26), 2-0 Zirak Ahmed (51), 3-0 Kevin Mankowitz (55), 3-1 Jesper Solheim Johansen (73).