Fotball

Vurderer helikopter for å få VIF-spilleren på kamp

Petter Strand kan få en spesiell type transport til og fra Vålerengas seriekamp mot FK Haugesund lørdag. Årsaken er lykkelige omstendigheter på hjemmebane.

VALLE (Dagsavisen): Som Dagsavisen omtalte tirsdag, venter midtbanemannen Strand og kona barn. Han sa tirsdag at lørdagens kamp kunne ryke i den forbindelse.

– Vi jobber med løsninger nå, i tett dialog med familien. Petter må jo være med på fødselen, for det er det største. Men vi jobber med alt fra helikopterløsning til småfly. Så det er en litt kul sak, sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

– Petter er villig til alt, men han må jo få vært med på den fødselen. Så det er litt «tricky», da. Det er jo umulig å vite før vi reiser, fortsetter han.

Les alt om Vålerenga her!

VIFs charterfly

Dermed må altså utradisjonelle løsninger vurderes.

– Vi jobber med å ha et helikopter i beredskap, slik at han kan komme seg raskt hjem fra Haugesund hvis det skulle skje noe når vi er der borte. Vi har jo charterfly tur-retur, men likevel.

Vålerengas Petter Strand. Montasje.

– Så hvis han spiller mot FKH, kan det hende han plutselig må byttes ut og rett til helikopteret i så fall?

Fagermo nikker.

– Alt for familien. Familien kommer alltid først, svarer han smilende.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo (bildet) understreker at fødselen kommer først, men han ønsker å ha med Petter Strand til bortekampen mot FK Haugesund lørdag hvis det lar seg gjøre. Her på feltet torsdag.

Petter Strand er ikke fremmed for tanken.

– Det hadde jo vært fint om det var mulig å finne en løsning på det, slik at jeg kan få med meg både kampen og samtidig ikke risikere å gå glipp av fødselen, sier VIF-profilen til Dagsavisen.

Klarer å konsentrere seg om Vålerenga

– Så helikopter er aktuelt for deg?

– Ja, hvis vi finner en god løsning på det er det aktuelt, svarer Strand.

Petter Strand i aksjon for Vålerenga mot Moss i Marbella fredag.

– Har du mye erfaring med helikopterreise?

– He-he. Nei, det blir første gang eventuelt, svarer den tidligere Molde- og Brann-spilleren.

– Klarer du å konsentrere deg om fotballen under slike omstendigheter?

– Ja, når jeg er på trening og i kamp klarer jeg å fokusere på kun det. Utenom dét tenker jeg selvfølgelig på det som skal skje, sier Strand.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen