IDRETT:

Byrådet vraker toppidretten

Byrådet ønsker å tette anleggsgapet for barn i unge i Oslo, og bruker store summer på breddeidretten. – De vraker Oslo som arrangementsby for store mesterskap, sier Guri Melby (V).

 

I går ble Oslo-budsjettet for 2017 presentert, og som alltid når budsjett blir presentert, satt kommentarene løst fra opposisjonen.

Savner en plan

– Med dette budsjettet melder vi oss ut som vertskapsby. Jeg savner en strategi, en plan fra byrådet, vi bør ha en plan. Oslos hovedproblem handler om at vi ikke er kjent nok rundt i verden. Derfor er det viktig med store arrangementer som X-games, ski-VM og andre store mesterskap. Det er synd at Jordal Amfi ikke bygges med tanke på et slikt formål, sier Guri Melby, som er Venstres gruppeleder i bystyret.

– Når man først skal bruke mye penger, så bør man sørge for et nivå hvor det kan brukes både til bredde og topp. Det er ikke noen motsetning i det, og det synes jeg ikke byrådet har forstått, sier hun.

Les også: Slik får de mer penger enn Fabian & co.

Prioriterer unge

For byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen (Ap), har mandatet vært klart:

– Oslo er dårligst i landet på idrettsanlegg for barn og unge, og i dette budsjettet skal vi tette noe av etterslepet, sier Hansen til Dagsavisen.

Byrådet har høstet kritikk for å ikke bygge Jordal Amfi slik at det kan arrangeres mesterskap som VM i hallen.

– Skulle vi bygd en hall som kunne vært en A-hall i VM, ville prisen vært mangedoblet. Da måtte vi bygd en hall med 10-12.000 tilskuerplasser. Og det er det ingen som har tatt til orde for, sier byråden.

For deg med ♥ for Oslo: Følg oss på Facebook!

– Oslo har mulighet til store mesterskap på mange områder, men for dette byrådet har det vært viktigst å prioritere etterslepet i breddeanlegg, sier hun.

– Hadde jeg med hånden på hjertet kunne sagt at ingen barn og unge i Oslo står i kø for å drive med idrett, så kunne jeg tenkt mer på store anlegg, men det kan jeg ikke. Det er bydeler med størrelse som Drammen som ikke har flerbrukshall, sier hun.

Kommentar: Tidenes klimabudsjett (Arne Strand)

– Fjernet Valle Hovin

Også leder av Oslo Frp, Aina Stenersen, synes det er kritikkverdig at Oslo bare tenker på breddeidrett.

– De har fjernet Åsland skytebane og Valle Hovin skøytebane fra budsjettet. Dessuten dropper de X-games, som Oslo trenger. Det er kritikkverdig at vi ikke har noen stadioner som tilfredsstiller internasjonale krav. Det er skammelig for en hovedstad som Oslo. Innbyggerne er glade i store og viktige idrettsarrangement, sier hun til Dagsavisen.

– Dette budsjettet er et løft for barn og unge i byen. En av de viktigste tingene for barn er idretten. Det vi er veldig fornøyd med er satsingen på bad. Det har ikke vært bygd et nytt bad siden 1983, sier gruppeleder for SV, Sunniva Holmås Eidsvoll til Dagsavisen.

Les også: Bort med hver tredje bil