Storseier for Centrum i Oslo-derby

(Centrum Tigers - Ammerud 115-69). Ingen tvil om hvem som er best i byen i basketball.

VULKANHALLEN (Dagsavisen): Dermed er Centrum tilbake på vinnersporet etter å ha tapt tre strake kamper før onsdagens seier - 71-87 for Bærum, 67-93 for Fyllingen og 69-77 for Frøya. Alle kampene ble spilt på bortebane, mens seieren gjør at Centrum fortsatt er solide på hjemmebane med seks seire og to tap.

– Det var en bra kamp av oss. Kampplanen fungerte og vi var flinke til å være konsekvente på dem. Det var mange som bidro og vi hadde god energi i laget, sier Ulrik Stranger Johannessen.

– Det har manglet den siste tiden, så det var godt å se, sier han.

Centrum gjorde det unødvendig spennende da lagene møttes sist, da Ammerud bare var ett poeng bak i 4. periode. Centrum vant til slutt 76-68 da, men onsdag var det ingen tvil.

Ammerud scoret kampens to første poeng og var foran med tre poeng, 14-11, tidlig i første periode. Så takket Centrum for følget, scoret ti på rad og gikk opp til 22-14, og derfra og ut handlet alt om hjemmelaget.

På langt nær avgjort

Det sto 31-20 etter den første perioden, og etter at Centrum scoret 24 av de 34 første poengene i 2. periode, var kampen på langt nær avgjort, på stillingen 54-30. Til pause sto det 54-34.

Man skulle kanskje tro at Centrum satte på bremsen etter pause, men den gang ei. De feide Ammerud av banen også i den tredje perioden, vant den 31-10 og ledet 85-44 før de siste ti minuttene.

Også den perioden vant Centrum – 30-25 – og kampen 115-69. Sist gang Centrum scoret så mange var da de scoret 127 mot nettopp Ammerud (127-43) 5. mars 2017! Da vant også klubben kongepokalen.

Johannes Dolven ble kampens toppscorer med 22 poeng. Centrum-kapteinen spilte bare 24 minutter, men leverte varene i minuttene han var på banen og plukket også ned 15 returer. 2006-modellen Sivert Nordheim leverte også varene. Han scoret ni tidlige poeng og endte på 21 poeng, mens jevnaldrende Elias Demoniere scoret 19 poeng.

– De to unge var veldig bra, ellers leverte vi en veldig god kamp jevnt over, sier Stranger Johannessen, som selv hadde 15 poeng etter å ha satt 4 av 7 trepoengere.

Demoniere selv var fornøyd etter storseieren.

- Det var gøy å spille! Vi fikk inn en run tidlig hvor bare vi scorer, samt at vi ikke lot dem komme seg tilbake inn i kampen. Vi fungerte best da vi fulgte gameplan i forsvar og var solide, da fikk vi mye bra kontringer og enkle poeng. Det er mange jeg kan trekke fram idag. Johannes Dolven, Petar og Ulrik var viktige idag. Sivert som scorer 21 poeng og er effektiv på banen. Også må jeg trekke frem Johannes Wangensteen som kommer utpå banen i dag med selvtillit og scorer sine første BLNO-poeng, sier Demoniere.

Centrum som lag skjøt for øvrig knallbra og satte 13 av 26 trepoengere. Det er sjeldent man som lag ender på 50 prosent fra bak linjen!

Bekmørkt for Ammerud

For Ammerud var det rimelig bekmørkt. Etter en oppløftende kamp mot Tromsø søndag var det ingenting som stemte onsdag. Mustapha Dibba scoret 22 poeng, like mange som Dolven, men der Dolven trengte ti skudd, skjøt Dibba 20 ganger.

Eric Gilchrese, lagets kaptein, var blek med bare ti poeng, mens Illarion Bonhomme leverte sin svakeste kamp for Ammerud med fattige fem poeng.

Seieren gjør at Centrum er nummer tre med elleve seire og seks tap, mens Ammerud er nummer ti med to seire og 13 tap.

Centrum spiller ikke før 6. januar, mens Ammerud møter Oppsal lørdag i deres siste kamp før jul.