Oslo

En av to barselavdelinger på OUS er midlertidig stengt

En av to barselavdelinger på Oslo universitetssykehus (OUS) stenges midlertidig på grunn av budsjettkutt. Jordmorforbundet mener det skaper uro.

Ullevål Sykehus.

Saken er oppdatert med flere rettelser, blant annet var det bilde av feil sykehus, lenken viste til feil sak og det er Jordmorforbundet som uttaler seg, ikke Den norske jordmorforening.

Avdelingen ble stengt onsdag forrige uke. Nå reagerer Jordmorforbundet kraftig på at sykehuset kutter i barselomsorgen, skriver TV 2.

– Dette går utover pasientsikkerheten. Det skaper uro både for de ansatte og pasientene, sier leder Hanne Charlotte Schjelderup i Jordmorforbundet.

Hun besøkte onsdag fødeavdelingen på Ullevål sykehus og møtte flere av de ansatte ved avdelingen. Flere er fortvilte, forteller hun.

Forbundet håper at sykehuset vil revurdere beslutningen om å stenge den ene barselavdelingen i to måneder.

Overlege og seksjonsleder Thorbjørn B. Steen ved fødeavdelingen på OUS sier til kanalen at de vil gjenåpne barselavdelingen tidligere enn planlagt dersom det er nødvendig for å sikre at fødsels- og barnetilbudet er godt.

– Det er ikke en ideell løsning sånn som vi gjør det nå, men vi er helt sikre på at det er medisinsk forsvarlig, sier han.

Avdelingen er stengt fra 13. oktober til 15. desember – en periode hvor sykehuset ser færre fødsler.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen