Oslo

Flere hundre demonstrerte ved den israelske ambassaden i Oslo

Om lag 200 mennesker møtte opp ved den israelske ambassaden i Oslo tirsdag for å demonstrere mot Israels inngrep mot palestinere i Jerusalem.

Rundt 200 mennesker deltok i demonstrasjonen i Oslo tirsdag ettermiddag. Foto: Torstein Bøe / NTB

– Norge må stoppe all handel med varer fra okkuperte områder og trekke alle investeringer i selskaper som profitterer på okkupasjonen, sier Line Khateeb, leder av Palestinakomiteen, som arrangerte demonstrasjonen sammen med Fellesutvalget for Palestina.

Rundt 200 personer deltok i demonstrasjonen, ifølge NRK.

Demonstrasjonen kommer etter den kraftige opptrappingen av konflikten mellom Israel og militante palestinske grupper de siste dagene. Flere hundre palestinere er skadd i sammenstøt i Jerusalem, og minst 20 palestinere ble drept, blant dem ni barn, i et israelsk angrep mot Gazastripen mandag.

Statsminister Benjamin Netanyahu sa tirsdag at Israel vil trappe opp angrepene mot militante palestinere på Gazastripen. Tidligere tirsdag ble to kvinner drept da raketter som ble skutt opp fra Gazastripen, slo ned sør i Israel.