Sau tatt av ulv i Nordmarka 11. juni i år. Nå er jakta i gang. FOTO: JON PETTER BERGSRUD/STATENS NATUROPPSYN/NTB SCANPIX

Jakter ulv i Nordmarka

Etter flere døgn med jakt, er fortsatt ikke ulven som herjer i Nordmarka tatt.

Det er gitt jakttillatelse på ulv i nesten to uker etter at fem nye lam er tatt av ulv i Nordmarka. Torsdag satte jegerne seg på post i området, hvor 5.000 sau går på beite.

LES OGSÅ: Positive til ulv

Ulvejakt

Fellingstillatelsen av ulven ble gitt av Fylkesmannen i Oppland i samråd med Fylkesmannen i Buskerud og gjelder fra torsdag kveld til mandag 22. juni, skriver NTB.

– Det er områder i Nordmarka, ved Lunner, og over på Buskerudsiden som er aktuelle. Men ulven kan gå langt på kort tid, og kan allerede være ute av jaktområdet, sier konstituert avdelingsdirektør Ola Hegge, hos Fylkesmannen i Oppland.

Følg oss på Twitter og Facebook!

Ikke tatt

Så langt er ikke ulven tatt.

– Det er gitt fellingstillatelse fram til mandag 22. juni, men det vil bli vurdert fortløpende om det er hensiktsmessig å fortsette jakten. Kommer det nye tegn på at den er i området, og flere skader på lam, kan jaktperioden bli forlenget, sier han.

En ungulv på vandring kan komme seg over store områder på kort tid.

– Ulv på vandring kan dukke opp hvor som helst. Gjør de skade, er det ofte lav terskel for å gi fellingstillatelse, sier Lars Bendik Austmo, seksjonssjef rovvilt i Statens Naturoppsyn (SNO) til Dagsavisen.

– Det er ikke uvanlig at det blir gitt fellingstillatelse for ulv. Det som er uvanlig er at det er i Nordmarka, legger han til.

Fellingstillatelse ble gitt etter at det ble funnet tre døde lam. To andre lam var så skadd at de måtte avlives. Ifølge SNO er det dokumentert at det er ulv som har angrepet.

Det er knapt to uker siden det var ulvejakt i Nordmarka, da for første gang i manns minne. Det er ikke klart om det er den samme ulven som nå har vært på ferde. Det er også kyr og kalver i jaktområdet, som tilhører Carl Otto Løvenskiold.

LES OGSÅ: - Ingen grunn til å frykte ulven