Den Norske Turistforening arrangerer «Kom deg ut-dagen» i hele Norge. I Oslo er det fem arrangementer. Bildet er fra fjorårets arrangement på Furuset. FOTO: SINDRE THORESEN LØNNES/DNT

Hjelper deg med å komme ut

Søndag er dagen for å komme seg opp av sofaen og ut på tur.

To ganger i året, i februar og september ønsker Den Norske Turistforening å gi folk en smakebit på hva som kan oppleves bare man kommer seg over dørterskelen.
– Hensikten er å gi folk en smakebit på hva de kan finne på. Gi dem en smak på gleden ved å komme seg ut, sier kommunikasjonsrådgiver i DNT, Mari Stephansen til Dagsavisen.

Nye grupper

Nordmenn er et folk av turgåere, og utlendinger ler av oss når de hører at vi går tur, bare for turens skyld.
– Dette arrangementet er for alle, men spesielt rettet mot dem som er lite på tur i hverdagen. De som trenger hjelp og en grunn til å komme seg ut. Alt man trenger er uteklær, sier Mari Stephansen.
Over hele landet vil det være 142 forskjellige arrangementer.
– Tilbudene er gratis, og i den grad det koster noe, så er prisen for aktivitetene kraftig subsidiert. Turledere og aktivitetsledere er med på alle arrangementene, vi ordner med bål og griller og setter opp busser der det er nødvendig, legger hun til.

Fem steder

I Oslo er de lagt opp til fem arrangementer, med hovedarrangementet i Verdensparken på Furuset.
– I tillegg til Furuset har vi arrangementer på Sognsvann, ved Nøklevann og Bogerud i Østmarka og Furuberget (Røa). Turen til Bremsrud er det seniorgruppa som står for, sier hun.
Eventyrsti
Til arrangementet på Furuset, vil også kulturminister Thorhild Widvey komme, samt riksteaterets sjef Ellen Horn.
På Furuset er det et opplegg mellom klokka 12 og 15, og de kan tilby naturstien som skal følge turneen til Riksteaterets nye forestilling «Peer du lyver», som er historien om en liten gutt med store drømmer. Det vil være pinnebrødbaking, utlån av ski og akebrett, og eventyrfortelling.
– Vi ønsker alle velkommen, men vi legger vekt på å få nye grupper ut på tur, spesielt innvandrerfamilier, sier Mari Stephansen.