Verdens største fly har vært på vingene én gang. Nå er det til salgs

Selskapet som eier verdens største fly, Stratolaunch, som etter sigende kun har vært på vingene én gang, vil nå selge flyet.

Verdens største fly gjennomførte i april sin første testflyging over Mojaveørkenen i California. Avstanden fra vingetipp til vingetipp er lenger enn en fotballbane, et vingespenn som er 50 prosent større enn på superjumboen Airbus A380. Nå melder CNBC at flyet kan kjøpes for litt under 3,5 milliarder kroner.

Vulcan var investeringskonsernet til avdøde Paul Allen, en av grunnleggerne bak Microsoft. Milliardæren døde i oktober.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Rommet

Stratolaunch har to flykropper og er designet for å kunne fly opp til de lavere delene av rommet og slippe en rakett som i sin tur flyr ut i verdensrommet for å plassere ut satellitter.

Tross en temmelig heftig pris skal det ikke være et uselgelig objekt. CNBC nevner romfartsinteresserte milliardærer som Tesla-gründer Elon Musk, Amazon-grunnlegger Jeff Bezos og Virgin-eier Richard Branson som mulige kjøpere. Alle er svært opptatt av reiser ut i rommet.

– Vi vil komme med en oppdatering når det er nyheter å dele, sier en representant for Stratolaunch, ifølge CNBC.

Her er flyet i luften i California i april.
Foto: AFP/NTB SCanpix Foto: AFP/ NTB Scanpix

Satelitter

Stratolaunch har to skrog og seks motorer som tilsvarer dem som sitter på en Boeing 747 Jumbojet. Tanken er at raketten som skal frakte satellitter ut i rommet, skal henge mellom de to flykroppene på Stratolaunch.

Selskapet har i det siste nedbemannet og redusert operasjonen. Den skal avvikles iløpet av året, meldte Reuters i mai.

Les også: Chris Hughes hjalp Mark Zuckerberg med å bygge opp giganten: – Det er på tide å dele opp Facebook (DA+)