Støre: – Valget viser klart at danskene ønsker et skifte

Valget gir et klart signal om at sittende regjering ikke får flertall, og at danskene har ønsket et politisk skifte, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Rød blokk ser ut til å få 90 mandater i Folketinget, viser de første valgdagsmålingene etter at valglokalene stengte klokken 20 i Danmark.

Socialdemokratiet og partileder Mette Frederiksen ser derfor ut til å få jobben med å danne en regjering.

– Hun har ytret et ønske om en sosialdemokratisk mindretallsregjering, så det blir spennende å se i dagene som kommer hvordan partiene kommer til å posisjonere seg i forhandlinger, sier Støre til NTB.

LES OGSÅ: Mette Frederiksen kan bli Danmarks yngste statsminister noensinne etter dagens valg, i spissen for et parti der stram innvandringspolitikk og klimakamp står i sentrum

Socialdemokratiet har ved valget lagt seg på samme linje som Dansk Folkeparti (DF) i asylpolitikken og tradisjonell rød økonomisk politikk når det kommer til arbeidsliv, skatter og velferd.

Støre mener Arbeiderpartiet ikke har gått like langt.

– Norge og Danmark er ulike. Vi har ikke lagt oss på samme spor som det danske partiet har gjort. Vi har en streng, rettferdig og human asylpolitikk som vi mener er riktig, og som er ulik den utviklingen Frederiksen nå får flertall for, sier Støre.