Ny måling: Alle disse slår Trump

Hele førsterekka blant demokratiske kandidater slår nå Donald Trump. Det antyder i hvert fall en ny måling mandag kveld.

En splitter ny landsomfattende måling fra Quinnipiac-universitetet ble mandag kveld videreformidlet av nyhetskanalen MSNBC. Tallene viser at Bernie Sanders nå har en kjempeledelse på de andre kandidatene i det demokratiske parti. 

10 prosent ned

Hele 25 prosent (av demokratiske velgere og velgere som heller mot demokratene) foretrekker venstresidekandidat Sanders blant kandidatene.

Deretter kommer den veldig moderate tidligere frontmann Joe Biden, med 15 prosent, Elizabeth Warren med 14 prosent, Pete Buttigieg på 10 prosent og til slutt Amy Klobuchar med fire små prosent av demokrat-velgerne.

LES OGSÅ: Mer motgang for Joe Biden etter at han kalte kvinne for «ponnisoldat»

Men i tillegg til hvem man foretrekker sjøl, så er amerikanerne før valget i november nesten manisk opptatt av «electability», eller valgbarhet. Grunnen er åpenbar:

Med en figur som Donald Trump i det hvite hus vil mange demokrater stemme på hvem som helst som de tror kan vinne. Mange mener rett og slett at alt er bedre enn Trump.

Quinnipiac-universitetets folk har også undersøkt dette, og fått folk til å svare på hvem de ville stemt på av forskjellige kandidater opp mot Trump. Der viser tallene at alle de ledende politikerne på demokratisk side nå ville slått den sittende presidenten.

Kan de slå Trump?

Øverst på lista troner også her Bernie Sanders, men han må dele topplassen med milliardær Michael Bloomberg. Begge har, i målingen, 51 prosents støtte mot Trump. Deretter følger Joe Biden på 50 prosent, Kloubuchar på 49 prosent, Warren på 48 prosent og Buttigieg på 47 prosent.

Alle er dermed godt over Donald Trump, som kommer ut på mellom 42 og 44 prosent mot de forskjellige demokratiske kandidatene. 

LES OGSÅ: Valg i USA 2020: Hvorfor er så mange politikere i USA så gamle?