Verden

Kulde i øst, snøkaos i vest

Mens kuldebølgen fortsetter å ta liv i Øst-Europa, fører stort snøfall til trafikkaos i Vest-Europa.

På Heathrow-flyplassen utenfor London skapte snøen store problemer for flytrafikken i dag. Flyplassen er en av verdens mest travle, men i formiddag var det roligere enn normalt på rullebanene etter at 30 prosent av flyavgangene var innstilt på grunn av snø og fare for isdannelse på flyene på grunn av tåke.

Mer livlig var det inne i terminalbygningen, der tusenvis av passasjerer måtte belage seg på å vente i timevis mens de forsøkte å få plass på noen av flyene som fortsatt skulle gå.

I alt 400 flyavganger blir trolig forsinket i løpet av søndagen. Også på Luton-flyplassen ventes det forsinkelser, mens trafikken trolig ville forløpe etter rute på Stansted og Gatwick, ifølge britiske luftfartsmyndigheter.

På Schiphol-flyplassen i Amsterdam i Nederland ventes det også forsinkelser på grunn av innstilte fly i dag.

Italia hovedstad Roma opplever det største snøfallet på 27 år. Snøen har skapt store problemer for både vei- og flytrafikken samt for en rekke ferjer. I Venezia har deler av lagunen utenfor byen frosset igjen.

Vinterværet har også krevd liv nord i Italia, der en hjemløs mann i 60-årene ble funnet død i dag.

Også i Frankrike skaper vinterværet store problemer. Snøen har lagt seg over store deler av landet og selv Den franske riviera er dekket av snø. Men i Paris og vest i landet har de enn så lenge sluppet de store snømengdene.

Situasjonen er likevel langt verre lenger øst. Kuldebølgen som denne uken rammet Øst- og Sentral-Europa har nå krevd nærmere 300 liv. (NTB)

Mer fra Dagsavisen