Verden

Hun stjal fra museet. Nå skylder hun kreft, mer kreft og lite penger på det «forbanna» tyveriet

Etter femten år orker ikke den kanadiske turisten mer av «forbannelsen». Hun sendte tilbake skårene hun stjal i Pompeii.

– Jeg var ung og dum, skrev den kanadiske kvinna i brevet til Arkeologimuseet i Pompeii i Italia.

– Jeg ville eie en del av historien som ikke kan kjøpes. Men jeg tok en del av historien med  mye negativ energi knyttet til seg. Folk døde på grufulle måter og jeg tok fliser knyttet til den typen ødeleggelse.

Les også: Hun ble angrepet av en matpakke. Med leverpostei

Med brevet fulgte også fem historiske artifakter kvinna, som ifølge CNN kun er identifisert som «Nicole», nå returnerte til museet.

Da hun for femten år siden besøkte Pompeii, byen som ble begravd under et vulkanutbrudd i år 79, stjal hun to hvite mosaikkfliser, to skår fra to smalhalsede keramikkvaser, og et stykke av en keramikkvegg.

Les også: Hva er likheten mellom George Clooney og Ane Dahl Torp?

Det har hun angret på siden. Som «Nicole» forklarer i brevet som fulgte de fem artifaktene, har hun fått brystkreft to ganger, og måttet fjerne begge brystene. Familien hennes har også hatt økonomiske problemer.

«Nicole» er ifølge CNN overbevist om at all ulykken skyldes at flisene og skårene hun tok er forbannet.

– Vi er bra folk, og jeg vil ikke overføre denne forbannelsen til familien min, barna mine eller meg selv lenger. Vær så snill å tilgi den tankeløse handlingen min mange år tilbake, skriver hun i brevet.

Les også: Flere tusen står i kø for å få korona med vilje. Hvorfor?

Ifølge det arkeologiske museet i Pompeii, har de fått flere lignende brev også tidligere. Disse er nå stilt ut i Pompeii-museet. Felles for brevene er at folk returnerer ting de har stjålet, med en forklaring som går ut på at tyveriet skal ha ført forbannelser over dem og familien.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.

Mer fra Dagsavisen