Verden

To barn funnet døde i Sverige – mistenker drap

To barn er funnet døde i en bolig Södertälje utenfor Stockholm. Politiet mistenker at barna er drept, og en kvinne og en mann er pågrepet og siktet for drap.

Barna ble funnet livløse i en rekkehusbolig i bydelen Lina hage tirsdag kveld. Politiet fikk melding om en voldshendelse like før klokka 20, og det ble satt opp store sperringer på stedet.

– To voksne familiemedlemmer er pågrepet, mistenkt for drap, sa polititalsperson Per Fahlström til TT onsdag morgen. Videre sa han at det ble gjort tekniske undersøkelser.

En av de pågrepne er sendt til sykehus med alvorlige skader. En nabo varslet om hendelsen, og de to pågrepne befant seg fortsatt inne i boligen da politiet ankom, erfarer Expressen. Avisa erfarer videre at det er den pågrepne mannen som er alvorlig skadd, og at politiet etter funn i boligen har pekt ut et mulig motiv. Aftonbladet erfarer at den pågrepne har fått stikkskader.

Påtalemyndigheten opplyser i en pressemelding at det er skjellig grunn til å mistenke de to for drap, og at det innen lørdag klokka 12 skal tas en avgjørelse om å begjære dem varetektsfengslet eller ei.

Politiet er sparsomme med opplysninger, men sier at de ikke leter etter flere gjerningspersoner. Natt til onsdag ble det gjort vitneavhør og tekniske undersøkelser på åstedet.

– Jeg kan ikke si så mye mer nå, verken om alder, kjønn eller hva som har hendt utover at to mindreårige barn er døde, sa Fahlström.

Mer fra Dagsavisen