Verden

To jurymedlemmer ute av Trump-rettssaken

Utvelgelsen av en jury i hysjpengesaken mot Donald Trump fikk et tilbakeslag torsdag, da to av de som var valgt forsvant ut.

Et av jurymedlemmene som var utpekt i hyspengesaken mot Donald Trump, fikk torsdag trekke seg fordi hun trodde at identiteten hennes kunne ha blitt kjent.

Jurymedlemmet fortalte i retten av hun følte seg truet på grunn av dette.

Hun sa at familiemedlemmer, venner og kollegaer hadde tatt kontakt med henne etter de hadde sett opplysninger i mediene og klart å gjette seg fram til at det måtte være henne som var blitt plukket ut.

– Jeg tror ikke nå at jeg kan være rettferdig og uhildet, og ikke la påvirkning utenfra påvirke mine beslutninger i rettssalen, sa vedkommende. Dommeren godtok deretter at hun trakk seg.

Dommeren ga deretter journalistene i rettssaken ordre om ikke å gjengi opplysninger om hvor jurymedlemmene jobber.

Noe senere i rettsmøtet ble det klart at et jurymedlem nummer to ble fjernet fra juryen. Årsaken var at påtalemyndigheten reiste tvil om hvor korrekte svar vedkommende hadde gitt i utspørringen.

Dermed har den vanskelige juryutvelgelsen i saken tatt et skritt tilbake. Etter at sju jurymedlemmer var pekt ut, er det nå fem igjen. Det må plukkes ut ytterligere sju, samt fem varamedlemmer av juryen.

Les også: Ordfører: – Tror ikke Norge skjønner hvor ille det egentlig er (+)

Mer fra Dagsavisen