Verden

Nesten hvert sjette barn i Europa blir utsatt for nettmobbing

En rapport fra WHO viser at nesten hvert sjette barn i Europa utsettes for mobbing på nett. WHO-topp kaller det en vekker.

Rapporten viser at 16 prosent av barn mellom 11 og 15 år ble utsatt for nettmobbing i 2022. Verdens helseorganisasjon (WHO) har utarbeidet rapporten gjennom å intervjue 279.000 barn i 44 land i Europa, Sentral-Asia og Canada.

– Denne rapporten er en vekker for oss alle og viser at vi må ta tak i mobbing og vold, når som helst og hvor som helst, sier WHOs regiondirektør i Europa Hans Kluge.

Rapporten fremhever hvordan koronapandemien påvirket unges internett-vaner.

– Virtuelle former for vold har blitt mer relevant siden starten av koronapandemien, da unge menneskers verden ble stadig mer digital, heter det i rapporten.

En av åtte unge sier at de har mobbet andre på nettet.

– Det trengs mer investering i overvåking av mobbing og vold på nettet. I tillegg er det akutt behov for å utdanne barn, familier og skoler om nettmobbing og dets konsekvenser, skriver WHO i rapporten.

De høyeste tallene i rapporten kommer fra gutter i Bulgaria, Litauen, Moldova og Polen. Det er færrest i Spania som svarer at de har blitt mobbet.

Les også: Ekspert om forsikring: – Disse tilbudene sier jeg alltid nei til


Mer fra Dagsavisen