Verden

Bernie Sanders: USA er snart alene om å forsvare Netanyahu-regjeringen

Senator Bernie Sanders mener Israel fører en «total krig» mot palestinerne, og sier USA snart er alene i verden om å forsvare «Israels høyreekstreme regjering».

– Etter på ha brukt milliarder av dollar på å støtte den israelske hæren, er USA så å si alene i verden om å forsvare statsminister Benjamin Netanyahus høyreekstreme regjering som driver en kampanje for total krig og ødeleggelse av det palestinske folk, skriver Sanders i tidsskriftet Foreign Affairs.

– Det har resultert i titusenvis av døde, blant dem tusenvis av barn, og utsulting av hundretusener på Gazastripen, fortsetter han.

82 år gamle Sanders, som selv er jødisk, forsøkte både i 2016 og 2020 å bli Demokratenes presidentkandidat, men uten å lykkes.

I innlegget tar han et oppgjør med det han omtaler som demokratenes og republikanerne katastrofale konsensus om utenrikspolitikk.

– Tragisk nok har denne konsensus nesten alltid vært feil. Enten det har vært krigene i Vietnam, Afghanistan eller Irak, styrtingen av demokratisk valgte regjeringer over hele verden eller katastrofale grep i handelspolitikken, skriver han.

Les også: – Hvorfor skal ansvaret legges på redde, nedbrutte jenter? (+)

Les også: Trump klarer ikke å betale megabot på fem milliarder kroner

Mer fra Dagsavisen