Verden

Milliarddonasjon skal gi gratis medisinutdanning i New York

Medisinstudiene ved Albert Einstein College of Medicine blir gratis i overskuelig framtid, takket være tidenes donasjon fra en milliardærenke.

Da investor David Gottesman døde for to år siden, ble enken Ruth sittende med en betydelig formue. Nå gir hun en milliard dollar – over 10 milliarder kroner – til universitet der hun selv underviste i en årrekke, skriver New York Times.

Ifølge avisen er dette en av de største donasjonene som noensinne er gitt til en utdanningsinstitusjon i USA. Men det er mer en størrelsen på gaven som vekker oppsikt; Det trekkes også fram at universitetet som får pengene, ligger i Bronx, den fattigste bydelen i New York.

Mens mange medisinstudenter går ut fra universitetene med en studiegjeld på over 200.000 dollar, gjør Ruth Gottesmans gave at det blir gratis å ta utdannelsen ved Albert Einstein College of Medicine. I dag er skolepengene på over 59.000 dollar i året, ifølge New York Times.

Gottesmans ektemann var en av de første investorene i Berkshire Hathaway, investeringsselskapet il Warren Buffett, som er en av verdens rikeste.

– Uten at jeg visste om det, etterlot min mann meg en hel portefølje med aksjer i Berkshire Hathaway, forteller den 93 år gamle enken. Med arven fulgte det en enkel instruks.

– Gjør hva som helst du synes er riktig med aksjene.

Les også: Trump på bunn i ny undersøkelse: Tidenes verste president

Les også: – Hvis det er noen putinister som blir sure på meg, lever jeg godt med det (+)

Les også: Med Sverige i Nato begynner en ny forsvarspolitisk virkelighet for Norge

Mer fra Dagsavisen