Verden

Trump skal ha truet Nato-land hvis de ikke betalte

Tidligere president Donald Trump hevder han har truet presidenten i et stort Nato-land med å ikke beskytte dem dersom landet ikke betalte for seg.

Det var under er valgmøte i delstaten South Carolina lørdag at Trump kom inn på den angivelige samtalen.

Ifølge Trump skal presidenten av landet – som Trump ikke spesifiserer – ha spurt ham om USA ville beskytte det aktuelle landet dersom det ikke betalte og Russland gikk til angrep.

– Jeg sa: «Betalte du ikke? Er du en forbryter?». Han svarte «Ja, la oss si at det skjedde». «Nei, jeg ville ikke ha beskyttet deg. Faktisk ville jeg ha oppfordret dem til å gjøre akkurat hva faen de ville. Du må betale», gjenga Trump.

Nyhetsbyrået Reuters har bedt Det hvite hus kommentere utspillet fra Trump, som ligger an til å bli den som utfordrer president Joe Biden ved valget senere i går.

– Å oppfordre til invasjoner av våre nærmester allierte fra morderregimer er grusomt og fullstendig galskap, og det setter USAs nasjonale sikkerhet, global stabilitet og vår hjemlige økonomi i fare, sier Andrew Bates, talsperson for Det hvite hus.

I forrige måned uttalte Nato-sjef Jens Stoltenberg at han ikke mener en eventuell ny presidentperiode for Donald Trump vil sette USAs Nato-medlemskap i fare.

Les også: Ekspert om «Trump-sikring» av Europa: – Katastrofen kan forhindres

Les også: Partifelle freser mot Donald Trumps grep: – Forkastelig

Les også: Ørsmå marginer kan avgjøre racet. Nå har Biden sikret en mektig støttespiller (+)

Mer fra Dagsavisen