Verden

23-åring døde på Taylor Swift-konsert i Rio

En 23 år gammel Taylor Swift-fan døde etter å ha falt sammen under konserten til den amerikanske superstjernen i Rio de Janeiro, ifølge arrangørene.

Flere av de rundt 60.000 som var til stede på konserten i den brasilianske byen fredag, har fortalt at det både var altfor varmt og mangel på vann på konsertarenaen.

Dødsårsaken til Ana Clara Benevides Machado er ennå ikke bekreftet, men påtalemyndigheten i Rio har startet kriminaletterforskning og sier hun skal obduseres. Ifølge helsemyndighetene i byen døde hun av hjertestans.

Konsertgjengere har fortalt at de ikke fikk lov til å ta med seg vann inn på Nilton Santos olympiske stadium. Det på tross av at Rio er midt i en hetebølge med skyhøye temperaturer.

Swift fortvilet

Videoer i sosiale medier viser at Swift forsøkte å hjelpe sine tørste fans ved å kaste vannflasker ut i publikum og få staben sin til å dele ut vann under konserten.

Swift forteller i sosiale medier at hjertet hennes er knust som følge av dødsfallet.

– Jeg kan ikke engang beskrive hvor fortvilt jeg er over dette, skriver hun til sine millioner av Instagram-følgere.

Føderale myndigheter kunngjorde lørdag at gratis vann skal være tilgjengelig på alle fremtidige konserter.

Taylor Swift skal spille ytterligere to konserter i Rio, en på lørdag og en på søndag. Myndighetene har lovet at gratis vann skal være tilgjengelig på alle fremtidige konserter. Foto: Silvia Izquierdo / AP / NTB

Badstulignende

Konsertens arrangør Time4Fun sier helsepersonell tok hånd om Benevides etter at hun sa fra om at hun følte seg dårlig. Hun ble brakt til en førstehjelpsstasjon og siden til sykehus, der hun døde en time senere, ifølge arrangøren.

Makstemperaturen i Rio var fredag 39,1 grader, men den opplevde temperaturen – en kombinasjon av temperatur og luftfuktighet – ble målt til rekordhøye 59 grader på morgenen.

Det var «badstulignende» forhold inne på konsertarenaen, ifølge 26 år gamle Elisabeth Morin.

– Det var ekstremt varmt, forteller hun.

Mer fra Dagsavisen