Verden

Israel: Tre palestinere drept etter at de angrep kontrollpost på Vestbredden

Tre angripere ble drept på stedet etter at de åpnet ild mot en kontrollpost på Vestbredden og såret seks sikkerhetsfolk, ifølge israelske nødetater.

Kontrollposten ligger like ved Øst-Jerusalem og en tunnel som forbinder den okkuperte Vestbredden med Jerusalem. En stor israelsk styrke rykket ut til stedet etter angrepet torsdag morgen.

Israelsk politi opplyser at tilstanden er kritisk for en av de sårede. To andre har fått moderate skader, én er lettere skadd, mens to andre er i sjokk.

Den israelske avisen Haaretz siterer nødetatene på at tre væpnede menn ble drept på stedet, og at det også er funnet en bombe.

Både Vestbredden og Øst-Jerusalem er palestinske områder som har vært okkupert av Israel i 56 år. Øst-Jerusalem er annektert av Israel, men uten at det er anerkjent som israelsk område av verdenssamfunnet.

Angrepet skjedde ved en kontrollpost mellom Jerusalem og Betlehem på den okkuperte Vestbredden, ifølge Reuters. En stor israelsk styrke har rykket ut til området etter angrepet torsdag morgen.

Både Vestbredden og Øst-Jerusalem, som ligger inntil Vestbredden, er palestinske områder som har vært okkupert av Israel siden 1967.

Reuters melder at en mistenkt angriper er skutt og «nøytralisert», mens den israelske avisen Haaretz skriver at tre væpnede menn ble drept på stedet.

Øst-Jerusalem er annektert av Israel, men uten at det er anerkjent av verdenssamfunnet.

Mer fra Dagsavisen