Verden

USA: Savnet jente (9) funnet i skap hos kidnapper

En niårig jente som var savnet etter en campingtur i delstaten New York, er funnet i god behold etter to døgn. Fingeravtrykk på en løsepengelapp ble avgjørende.

Hundrevis av mannskaper har deltatt i letingen etter Charlotte Sena, som forsvant fra Moreau Lake State Park i Saratoga, nord i delstaten i helgen.

Rundt to døgn etter at hun ble meldt savnet, ble fjerdeklassingen funnet i et skap hjemme hos den angivelige kidnapperen.

Charlotte Sena (9) forsvant da hun var ute og syklet i en park der hun og familien var på sykkeltur. Etter er storstilt leteaksjon og politiinnsats ble hun funnet inne i et skap hjemme hos en mann.

– Hun er funnet og er ved god helse. En mistenkt person er i varetekt, melder delstatspolitiet mandag, ifølge NBC News.

La lapp i postkassa

New York-guvernør Kathy Hochul sier til CNN og andre medier at en person la en lapp med løsepengekrav i familiens postkasse tidlig mandag morgen. Her fant politiet et fingeravtrykk som ga treff i deres database.

I kombinasjon med analyse av mobiltrafikk fra parkområdet ledet dette politiet til en bolig der jenta befant seg, ifølge Hochul.

– Det som skjedde, var helt usedvanlig, sa guvernøren på en pressekonferanse mandag kveld lokal tid.

Sena ble funnet i boligen straks etter at politiet kom og pågrep mannen.

– Hun visste at hun ble reddet. Hun visste at hun var i trygge hender, sier Hochul.

Liten sykkeltur

Niåringen var med familien på campingtur og hadde tatt en tur på egen hånd på sykkel i området lørdag kveld.

Familien varslet politiet da hun ikke hadde kommet tilbake etter et kvarter. Deretter ble sykkelen hennes funnet på stien, og politiet mistenkte raskt at hun var kidnappet.

Guvernøren sier hun er full av takknemlighet overfor politiet og alle som deltok i letingen etter niåringen, som nå er gjenforent med sin familie.

Mer fra Dagsavisen