Verden

New Yorks ordfører frykter migrantstrøm kan ødelegge byen

New Yorks demokratiske ordfører Eric Adams frykter at migrantstrømmen kan ødelegge byen. Antallet migranter er for stort til at byen kan takle det, sier han.

– Denne saken komme til å ødelegge New York City, sa Adams onsdag kveld på et folkemøte der han svarte på spørsmål fra innbyggerne i storbyen.

Rundt 10.000 migranter kommer til byen hver måned «fra hele verden», og 110.000 personer har kommet til byen etter at Texas' republikanske guvernør Greg Abbott begynte å sende fra seg migranter til New York på busser, ifølge Adams' tall.

– Vi må mate dem, gi dem klær, bolig, vi må utdanne barna deres, vi må vaske sengetøyet deres, vi må gi dem helsehjelp, alt de trenger, sa Adams.

Å sende migranter til demokrat-styrte byer har blitt et politisk grep for republikanske ledere i USA, som gjør det for å sende et budskap til USAs president Joe Biden og hans innvandringspolitikk. Innvandringspolitikken gjør det mulig for papirløse migranter å ta seg inn i USA via Mexico i stort antall, slår de fast.

I tillegg til New York har Abbott sendt migranter til andre demokratkontrollerte byer, blant annet Washington og Los Angeles. Andre republikanske guvernører, og også noen demokratiske guvernører, har begynt å gjøre det samme.

Adams har gjentatte ganger kritisert føderale myndigheter under hans eget partis kontroll for å ikke håndtere saken godt nok.

Mer fra Dagsavisen