Verden

Donald Trump: – Vi må beseire gærningene som ødelegger USA

USAs tidligere president Donald Trump har reist til en bolig han eier i Doral vest for Miami i forkant av rettsmøtet i dokumentsaken tirsdag. På veien dit langet han ut, i kjent stil.

Sikkerheten ventes å være streng rundt rettsbygningen i Miami tirsdag. Politiet er forberedt på store demonstrasjoner fra Trump-tilhengere og ulike grupperinger på ytre høyre fløy.

– Vi må alle være sterke og beseire kommunistene, marxistene og de radikale venstregærningene som systematisk ødelegger landet vårt, skrev Trump i sitt sosiale nettverk Truth Social da han reiste ned til Florida.

Dette blir det første rettsmøtet der han blir konfrontert med anklagene knyttet til dokumentene som ble beslaglagt i hans hjem i Mar-a-Lago i Palm Beach i Florida.

I alt 31 av de 37 tiltalepunktene dreier seg om brudd på USAs spionasjelov. Trump anklages for å ha satt USAs nasjonale sikkerhet i fare ved å ha beholdt gradert forsvarsinformasjon, hindret etterforskningen, skjult dokumenter og gitt falsk forklaring.

De 31 punktene er knyttet til hemmelig og topphemmelig graderte dokumenter som han oppbevarte etter at han forlot Det hvite hus tidlig i 2021. En del av tiltalepunktene har strafferammer på opptil 20 års fengsel.

Mer fra Dagsavisen