Verden

Russland oppfordrer Sverige til å dele etterforskningsfunn fra Nord Stream

Russland oppfordrer på nytt Sverige til å dele resultater fra den pågående etterforskningen av eksplosjonene som ødela Nord Stream-gassrørledningen i fjor.

FNs sikkerhetsråd skal møtes tirsdag for å diskutere Nord Stream. Det skjer etter at Russland ba om uavhengig gransking.

Eksplosjonene skjedde i den økonomiske sonen til Sverige og Danmark i Østersjøen i september i fjor. Hendelsen førte til at gass lekket ut i havet.

De to skandinaviske landene har konkludert med at rørledningen ble sprengt med overlegg, men uten å ha sagt hvem som kan ha stått bak.

– Nesten fem måneder har gått siden sabotasjen på Nord Stream 1- og Nord Stream 2-gassrørledningene. Likevel har svenske myndigheter hele denne tiden tiet. Hva er det Sveriges ledere er så redde for, skriver Russlands ambassade i Stockholm i et innlegg på Telegram.

Ambassaden gjentar det russiske utenriksdepartementets spørsmål om hvorvidt Sverige har noe å skjule. Ambassaden gjentar også Moskvas uttalelser, uten å legge fram bevis, om at Vesten sto bak eksplosjonene på rørledningene, som går fra Russland til Tyskland.

Mer fra Dagsavisen