Verden

George Santos anklages for seksuell trakassering

Det har stormet mye rundt den republikanske representanten, og han etterforskes av både amerikansk og brasiliansk politi. Nå anklages han for seksuell trakassering av sin tidligere assistent.

Derek Myers, Santos’ tidligere assistent, sier at den republikanske representanten skal ha befølt ham på innsiden av låret, og invitert han med hjem. Det melder The Guardian.

I et brev postet på Twitter 3. februar, skriver Myers at han har anmeldt Santos til Capitol-politiet.

– I dag sendte jeg inn en politirapport til Capitol-politiet, og en klage til Husets etiske komité, angående etiske brudd og seksuell trakassering gjort av kongressmedlem George Santos mens jeg jobbet på hans kontor.

Meyers skal ha avvist Santos, og forlatt kontoret.

Ifølge Meyers fikk han bare dager etter hendelsen beskjed om at hans ansettelse var trukket tilbake, angivelig grunnet en tiltale mot ham fra hans tid som journalist, hvor han ble anklaget for å ha gjort ulovlige lydopptak.

Løy om jødisk opphav

George Santos (34) ble valgt til representant fra New Yorks tredje distrikt for det republikanske partiet i november, med svært liten margin. Allerede før den republikanske politikeren hadde sin første dag i den amerikanske kongressen 3. januar, var han omringet av skandaler.

Representanten påsto blant annet at hans besteforeldre var jødiske flyktninger fra Ukraina, at han er utdannet på prestisjefulle Baruch College på Manhattan, og at han jobbet med finans og investeringer på Wall Street. Det viste seg ikke å stemme.

Det stemte heller ikke at moren hans var på jobb i det sørlige tårnet av World Trade Center 11. september, og overlevde angrepet.

I et intervju med New York Post skal han ha erkjent at han har utgitt seg for å tilhøre en annen trosretning. Han fortalte at han var katolsk, men at han omtalte seg som «Jew-ish» fordi han fikk vite at familien på morssiden hadde jødisk bakgrunn.

– Min synd her er å ha pyntet litt på CV’n min. Jeg beklager, sa han til avisen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen