Verden

Biden til Zelenskyj:– Du vil aldri stå alene

USAs president Joe Biden forsikrer sin ukrainske kollega Volodymyr Zelenskyj om at han aldri vil stå alene.

– Lyset vil alltid vinne over mørket, og håpet driver mismotet vekk. Vi kommer alltid til å stå ved deres side. Det vil jeg at du og hele Ukraina skal vite, sier Biden.

Onsdag holdt de to presidentene en felles pressekonferanse i Washington, der Zelenskyj er på sitt første kjente utenlandsbesøk siden Russland invaderte Ukraina i februar.

Zelenskyj takket USA og Biden «fra dypet av mitt hjerte» for støtten i kampen mot Russland og for det nye luftvernsystemet Ukraina nå får av amerikanerne.

– Patriot-systemet vil styrke Ukrainas luftforsvar betraktelig. Dette er et viktig steg for å sikre luftrommet vårt, sier den ukrainske presidenten. Han sier raketten kan bidra til å hindre angrep på landets energinettverk.

Tidligere på dagen ga begge presidentene uttrykk for at de følte seg beæret av møtet med hverandre.

– Det ukrainske folket inspirerer verden med sitt mot og sin utholdenhet. Det føles godt å kunne ønske deg velkommen. Det er en ære å kunne stå ved deres side i et felles forsvar mot den brutale, brutale krigen Vladimir Putin, fører, sa Biden til sin gjest da de møttes i Det ovale kontor.

– Det er en ære for meg å være her, en stor ære å bli invitert, svarte Zelenskyj.

Mer fra Dagsavisen