Verden

Minst ti funnet døde etter orkan i Mexico

Dødstallet etter orkanen Agathas herjinger i det sørlige Mexico har steget til minst ti. Rundt 20 er savnet, opplyser lokale myndigheter i delstaten Oaxaca.

Det opplyser delstatens guvernør Alejandro Murat. Han sier til Radio Formula at flesteparten av de rundt 20 er savnet oppe i fjellene.

Orkanen Agatha er den første i årets orkansesong på stillehavskysten. Det var mandag at Agatha raste innover strendene i delstaten Oaxaca. Turister og fastboende i ferie- og fiskerlandsbyer som Puerto Escondido, Puerto Angel og Huatulco måtte søke dekning.

Øsende regnvær og piskende, hylende vind drev turister og lokalbefolkning inn bort fra strendene i den spredt befolkede regionen langs kysten, mens butikkeiere spikret finerplater på vinduene.

Veien opp i fjellene til delstatshovedstaden Oaxaca var sperret av et jordskred ved Pochutla, mens strendene lå tomme og forlatt.

Myndighetene advarte folk mot farlig stormflo og brenninger langs strendene og oversvømmelser og jordskred.

Orkanen svekket seg raskt da den traff de høye fjellene i Oaxaca, men mye regn var ventet over fjellene og helt til Mexicogolfen på den andre siden av landet.

Orkanen ble målt til vedvarende vindstyrke på 46 meter per sekund, noe som plasserer den i kategori 2. Ifølge det amerikanske orkanvarslingssenteret NHC er det første gang siden målingene startet i 1949 at en så kraftig orkan har truffet land på den mexicanske stillehavskysten i mai måned.

Orkanene blir vanligvis kraftigere senere på året når havvannet blir varmere.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen